Hjem / Haven / Trænger din have til en opgradering?

Trænger din have til en opgradering?

Måske er du den haveejer, som elsker at bruge tid i haven. Du elsker at se ting gro og få jord under neglene. Der findes så også en anden type haveejer, og det er dem, som ikke synes at havearbejde er fedt. De har ofte en have for børnenes skyld, så de har et sted at spille fodbold og lege. Det er også ofte i de haver, hvor du ser en græsplæne, et enkelt bed og en hæk. Der skal være så lidt arbejde og vedligeholdelse som muligt. En pavillon passer ind i begge haver – både den som er fyldt med blomster, bede, træer, trækasser osv. og haven med en græsplæne. Sagt på en anden måde, lige meget om du kan lide at gå i haven eller ej, så vil en pavillon give dét ekstra til din have.

En anderledes have med en Pavillon

Der er mange muligheder med en pavillon, men faktisk er det ikke så tit, at man ser dem i de danske haver. Tager du mere sydpå i Europa, vil du ofte finde en pavillon i mange haver, da den giver andet end bare hygge og stemning. I Danmark kan du bruge en Pavillon lidt som en blanding mellem et drivhus og en udestue, da den ofte kan forlænge sommeren. Du kan få mange forskellige pavilloner, så første step er at finde ud af, hvad dit behov eller ønske er.

Mange muligheder

Indenfor pavilloner findes der mange forskellige typer, men du kan også vælge at kigge på trædrivhuse eller orangerier. Pavillon er ofte mere åben og skaber dermed en hygge stemning for eksempel omkring ens terrasse område, hvorimod et trædrivhus eller et orangeri mere kan fungere som et ekstra rum til for eksempel fordybelse, middage eller leg. Mangler du noget lækkert til haven, så kunne en pavillon være prikken over i´et.

Læs også

Skab havens blomsterparadis med disse værdifulde råd

Lad os tage det første skridt sammen mod at skabe en have, der vækker beundring …