Hjem / Gode råd / Tips til forældrekøb, det skal du vide inden du køber

Tips til forældrekøb, det skal du vide inden du køber

År efter år oplever et stigende antal unge studerende udfordringer med at finde tag over hovedet. Det er især i København og Århus, hvor presset og efterspørgslen er størst. Det er en rigtig ærgerlig situation at stå i, og desperationen bliver i høj grad stor.

Flere forældre føler sig nødsaget til at træde til, og købe en lejlighed med henblik på at udleje denne til deres børn. Det er i mange tilfælde en god investering for forældre, og ikke mindst en kæmpe hjælp for de unge studerende. Der er dog en række forhold, som du som forælder skal være klar over, inden du investerer i en lejlighed.

Overvej risikofaktoren

Som ved alle andre typer boligkøb, så er der en vis risiko forbundet med at investere i en lejlighed. Markedet vil altid kunne gå enten op eller ned, det er ikke til at forudsige. Det er dog ikke mindst en faktor, som du som forælder skal have med inde i dine overvejelser, inden du køber en lejlighed. Det skal dog udelukkende være fordi, at du gerne vil hjælpe dit barn, at du investerer i en lejlighed, den økonomiske gevinst skal ikke være den drivende faktor. Der er nemlig ingen garanti for gevinst.

Tjek om du må udleje boligen

Der kan virke som en god ide at købe en bestemt bolig til dit barn, da den givne lejlighed kan være en god investering, og ikke mindst være til stor gavn for dit barn. Det er dog vigtigt, inden at du foretager et køb, at du sikrer dig, at du må udleje den givne lejlighed.

Hvad end der er tale om en ejerbolig eller andelsbolig, så kan du risikere at de tilknyttede ejerforeningers vedtægter ikke tillader udlejning af visse lejemål. Der er dog større chance for, at du ikke må udleje en andelsbolig, sammenlignet med en ejerbolig. Det er ganske normalt, at de fleste andelsboligforeninger pålægger en bopælspligt for andelshaver, hvilket begrænser muligheden for udlejning.

Kontrakt

Mange forældre finder det ikke nødvendigt at udarbejdet en kontrakt, da der er tale om at det er deres barn som skal flytte ind i lejligheden. Det er dog ikke helt uvæsentligt at sørge for at få styr på en kontrakt. Kontrakten sikrer, at der er styr på de juridiske forhold, og dit barn kan drage fordel af kontrakten i og med det egner dit barn til at søge om boligsikring. Kontrakten kan også være en fordel at have, såfremt dit barn ønsker at udleje et af værelserne i lejligheden.

Hvis ikke du selv ønsker at stå med ansvaret for at få udarbejdet en kontrakt, så kan du med fordel kontakte en boligadvokat. Boligadvokat Aarhus er et godt bud, på gode boligadvokater.

Frygt ikke boligens stand

Det kan for mange virke uoverskueligt at smide penge efter en lejlighed, som ikke står indflytterklar. Det er dog værd at have med i sine overvejelser, at der kan være nogle penge at spare, hvis man selv er villig til at lægge nogle kræfter i noget renoveringsarbejde. Dorchdanola har eksempelvis et stort udvalg af brugbart værktøj, som kan gøre renoveringsarbejdet lettere.

Læs også

3 nyttige tips til et sundt klima i hjemmet

Er du træt af at bo i et hjem, der er urent, og som ikke …