Hjem / Bolig / Tips til dig, der lige er flyttet i lejlighed

Tips til dig, der lige er flyttet i lejlighed

Er du lige flyttet ind i en ny lejlighed? Måske er det første gang, du er flyttet i lejlighed, men det kan også være, at du er godt vant til det at bo i et boligkompleks. Når man flytter i lejlighed, er der et væld af praktiske gøremål og ting, der skal være styr på. Du står fx med garanti og mangler diverse møbler, køkkengrej eller noget helt tredje.

Har du også svært ved at skabe dig et overblik, kan du læse med her, hvor du får tips til, hvordan du kommer helt på plads i din nye lejlighed.

Kan man sove på en fransk altan?

Da du læste, at din lejlighed havde en altan, var det måske ikke den franske altan du havde forventet at se! Hvis du står til at skulle have en rigtig altan i din lejlighed, kan du læs mere her. Må du i stedet affinde dig med den franske altan, findes der mange kreative løsninger til at pynte den op. Du kan evt. hænge en lyskæde på gærdet. Det skaber også en dejlig stemning i juletiden.

Du kan generelt pynte dine vindueskarme og vinduer, så forbipasserende eller andre fra deres egen lejlighed kan nyde din pynt. Du kan hænge billeder op i vinduet, der har samme motiv på begge sider eller skrive en sød besked, der kun vender ud mod de forbipasserende.

Få styr på, hvad du mangler

Du er sikkert allerede kommet i tanker om tusind ting, du stadig mangler i lejligheden – men når du endelig har tid til at købe ind, har du for længst glemt alle de ting, du står og mangler. Derfor kan det være en god idé at skrive de ting, du mangler ned, i det øjeblik du bliver mindet om, at du står og mangler dem. På den måde kan listen kun blive længere i stedet for, at din mentale liste gentagne gange bliver væk!

Hvis den teknik ikke dur for dig, kan du tage en tur rundt i alle skabe og skuffer og sammenligne med dine forældres skabe og skuffer. Hvad ville de have ved siden af dit ildfaste fad? Måske en tærteform? Således kan du notere alle de ting, du mangler for at have samme grej som dine forældre. Bagefter kan du begynde at sortere i, hvor meget af det grej, du selv ønsker at have!

Læs også

Tre tips til dig, der drømmer om at bygge dit eget hus

Nogle gange er det helt okay at drømme stort. Livet ville trods alt være ret …