Hjem / Gode råd / Spar penge på varmeregningen

Spar penge på varmeregningen

I Danmark er vi heldige at have et vidt spektrum af boligtyper både, når det gælder arkitektur, og når det gælder alder. Der er noget for enhver smag. Gældende for næsten alle boliger er behovet for løbende at sørge for en form for vedligeholdelse. Dette er ikke noget man bør tage let på, da det kan have konsekvenser både for ens helbred, klimaet, pengepungen og boligens værdi.

 

Hold øje med forbruget i din bolig

Det kan være en rigtig god idé at holde øje med ens boligs forbrug, altså el-, vand- og varmeforbrug. Er der pludselig store udsving fra ”normalen” bør man se på, hvad man kan gøre. Mest akut er selvfølgelig, hvis vandforbruget afviger meget. Dette kan skyldes ledningslæk, og skal undersøges med det samme. Ligeså vigtigt kan det være at holde øje med, om ens varmeforbrug lige pludselig stiger uhensigtmæssigt for perioden. Det er højst sandsynlig tegn på, at det vil være en god idé at få skiftet et eller flere vinduer.

 

Vinduesudskiftning er nemt og hurtigt

Det er overraskende, hvor nemt og hurtigt det går at få udskiftet vinduer. Som boligejer kan man godt få den tanke, at det må være frygtelig besværligt og resultere i en masse byggerod over længere tid. Det er ikke tilfældet. Når det gælder vinduesudskiftning, så kan det anbefales at opsøge professionelle til at rådgive om, hvorvidt alle eller kunne nogle vinduer skal udskiftes. Det kan også være en idé at få tjekket, om der er døre, der trænger til udskiftning.

 

Dansk design og kvalitet

Det giver rigtig god mening både for klimaet (/så lidt transport som muligt) og for samfundsøkonomien (/lokale arbejdespladser) at kigge efter dansk producerede varer, hvis man eksempelvis kigger efter et stort udvalg i døre og vinduer. Samtidig er man dermed sikret lækkert design i en fantasktisk flot kvalitet.

 

Læs også

Hvor energibevidst er du, når du opvarmer huset?

Vi ved alle, at vi skal tænke i energivenlighed og bæredygtighed, når vi indretter os. …