Hjem / Bolig / Sommerrenover dit hjem

Sommerrenover dit hjem

De fleste danskere rejser om sommeren, hvad enten det er sydpå til de varmere lande, til storbyer eller andre steder i Danmark end hjem. Når man rejser, får man meget inspiration fra arkitektur, boliger og kultur, og derfor er det passende at lave nogle tilretninger i ens hjem her i sensommeren, mens inspirationen er der.

Inspireret af sydens boliger?

Alle, der har rejst til Sydeuropa eller andre kontinenter som for eksempel Sydamerika, Afrika eller Asien, har tænkt over den flotte arkitektur. Både de nyere bygninger kan noget helt specielt ud til de smukke kyster, men også de gamle og klassiske bygninger har sin unikke charme.

Mange har haft følelsen af at ville elske at have sådan en bolig med smukke detaljer, blomsterranker langs murene og væggene, store og åbne terrasser med fletstole og farverige puder. Det kan også være, du er til det mere moderne og nyrenoverede udtryk med store glasfacader, ensartede mursten og pudsninger.

Lige meget hvad du er til, må du have haft følelsen af at gøre noget ved dit eget hjem, så det kan blive mere eksotisk, afslappende og indbydende, ligesom bygningerne og boligerne i de lande, du er blevet inspireret af.

Vælg en overskuelig løsning

Hvis du har besluttet dig for at lave nogle ændringer ved dit hjem, er det et godt tidspunkt at sætte det i gang nu. Det kan være tilbygninger, etablering af udestue, renovering af facade, køkken eller bad – mulighederne er mange.

Det, der er fælles for ombygninger og renoveringsprojekter, er, at der som oftest skal mange forskellige leverandører og håndværkere ind over projektet, som er afhængige af hinanden.

Derfor kan det ofte være omfattende at skulle koordinere alle disse forskellige opgaver på egen hånd. Det kan være medvirkende til at fjerne fokus fra det, projektet i virkeligheden handler om, nemlig at få lavet ændringer på sit hjem, så det bliver ens drømmehjem.

En af de muligheder, du har for at slippe for at skulle sørge for alt koordineringen selv, er at vælge totalentreprise. Her overlader du alle processerne til ét sted, og derfor har du kun kontakt til den person, som så har ansvaret for alt koordineringen og hele processen.

Det kan altså godt betale sig at vælge en totalentreprenør, hvis du skal til at renovere eller bygge om.

Indret dit hjem med omtanke

Når du har besluttet dig for at gøre noget ved dit hjem, hvad enten det er renovering, ændringer, tilbygninger eller ombygning, så er det sjoveste oftest at skulle indrette.

Det er fedt at gå og tænke på, hvad man vil gøre ved sit nye udtryk i hjemmet, og hvordan man vil udnytte sine nye muligheder på den bedste måde. Det er en god ide at tænke tilbage på sine rejser, der måske gjorde, at man startede på renoveringen eller bygningsprojektet.

Der er nemlig meget inspiration at finde fra sine rejser og ferier, og på den måde kan man lykkes med at hive noget sydlig feriestemning ind i sit eget hjem og derfor sætte lidt mere farve på ens hverdag i Danmark, hvor vejret er lidt mere gråt.

Hvis du har brug for mere inspiration end blot at tænke tilbage på dine ferier, kan du gå på opdagelse i indretnings- og boligblogs eller i magasiner, der giver tips til indretning af forskellige områder og rum.

En blog, der har en masse tips til hele boligen, er bedre-bolig.dk, der både har inspiration til hus og have. Den kan du give et kig, hvis du skal have indrettet på ny efter din renovering.

Læs også

Varmepumpe til sommerhus: Dette skal du have fokus på

Hvis du har i sinde at købe en varmepumpe til dit sommerhus, er der flere …