Hjem / Bolig / Skal du i gang med en totalrenovering?

Skal du i gang med en totalrenovering?

Er du træt af, at der er så meget i din bolig, der trænger til en kærlig hånd? Fik du aldrig fikset de løse kontakter, og fik du aldrig malet færdig i bryggerset? Så er det måske tid til en totalrenovering af dit hus. Men hvad er egentlig værd at huske under sådan en proces?

Skab et overblik

Før du går i gang, er det en god idé at skabe et tydeligt overblik. Vær gerne flere om det, så det kommer til at virke mere overskueligt. Det er altid rart at have nogle at snakke med under hele processen. Det er en god idé at skrive alt ned, der skal laves, samt hvad der skal bruges til det.

Tænk fremad og vær godt forberedt

Hvis du gerne vil undgå at blive forsænket mest muligt, er det godt at tænke fremad og være godt forberedt. Ved du f.eks., at du får brug for et stillads, så lej et i god tid, så du har det så snart, du skal bruge det. På den måde undgår du, at du pludselig går i stå og skal vente på alt muligt. Læs mere her.

Vær realistisk

Det er vigtigt at være realistisk i sådan en proces. For det første må du indse, at du ikke kan gøre alt selv. Nogle gange er det bedre bare at få nogle andre til det, du ikke selv er god til eller har prøvet før. Desuden skal du huske dig selv på, at der altid vil opstå forsinkelser og ske fejl. Det nytter ikke noget at stresse over det og blive frustreret. Det handler om at tage tingene én ad gangen. Hvis du sørger for at holde overblik og løbende vende dine tanker med andre, skal det hele nok gå så vellykket som muligt.

Læs også

Find ud af hvilken mixer du skal have

Uanset om du er en nybegynder eller en semi-pro i køkkenet, er en pålidelig røremaskine …