Hjem / Bolig / Sådan kan professionelle hjælpe med din boligrenovering

Sådan kan professionelle hjælpe med din boligrenovering

At renovere sin bolig er en svær proces, og I mange tilfælde er det nødvendigt og endda lovpligtigt at få hjælp af professionelle. Der findes dog mange forskellige typer af professionelle, som alle kan hjælpe med forskellige ting. For at få et overblik over nogle af de ting, du kan få hjælp til, får du her en gennemgang af tre forskellige slags professionelle.

Når du skal renovere din bolig, vil du næsten med sikkerhed støde på murerarbejde som en af arbejdsopgaverne. Mange kan selv lave flisearbejde på badeværelser, som er én af murerens spidskompetencer. Men når det kommer til facaderenovering, støbning af fundamenter og bevaringsopgaver, er det vigtigt at have en professionel med på råd. På den måde er du nemlig sikker på, at arbejdet bliver korrekt udført. Bor du i nærheden af Hvide Sande, Ringkøbing eller Skjern, kan du tage kontakt til en murer her.

Når du renoverer din boligs køkken eller badeværelse, vil du sikkert få brug for hjælp til VVS-opgaver. Der er nogle opgaver, du selv må udføre. Det er blandt andet at tilslutte blandingsbatterier, udskifte vandhaner og montere toiletter. Du må dog ikke flytte på eller lave nye vvs-installationer, og du må heller ikke tilføje gulvafløb. Ved mange renoveringsopgaver er et derfor nødvendigt med professionel hjælp.

Når en bolig skal renoveres, er der ofte meget elarbejde, der skal udføres. Ikke nok med, at der skal flyttes og opsættes lamper, så skal der måske også isættes nye stikkontakter og flyttes forskellige elinstallationer. Reglen på dette område hedder, at du selv må udføre arbejde, der ikke ændrer ved installationer. Du må derfor gerne udskifte fatningen på en lampe eller udskifte indendørs stikkontakter. Men hvis opgaverne er mere komplicerede end dette, er det ofte nødvendigt og en god idé at overlade arbejdet til en professionel, så der ikke opstår brande eller personskader.

Læs også

Varmepumpe til sommerhus: Dette skal du have fokus på

Hvis du har i sinde at købe en varmepumpe til dit sommerhus, er der flere …