Hjem / Bolig / Sådan gør man hjemmet til et blødt og komfortabelt sted

Sådan gør man hjemmet til et blødt og komfortabelt sted

De danske hjem kan nogle gange blive lidt for bare og kliniske, og det giver ofte et indtryk af et hjem, som ikke er et komfortabelt sted at opholde sig. Mennesker har brug for bløde og komfortable steder at opholde sig, og det er netop her, at hjemmet skal gøre sig gældende. Men hvordan skaber man et hjem, der føles komfortabelt, og som indbyder til hygge?

Her er der samlet 5 gode råd til, hvordan man kan få sit hjem til at fremstå hyggeligt og omfavnende. De 5 råd er med til at skabe en hyggelig atmosfære, som byder folk velkommen, og som sørger for at både familie og gæster vil nyde timevis i fx stuen eller kontoret.

Puder, puder og atter puder

Når det gælder om at skabe et hyggeligt og omfavnende hjem, så er det første skridt på vejen at anskaffe sig et væld af puder. De er nemlig med til at tilføre bløde teksturer i ens hjem, uanset om man fylder sofaen eller sengen eller måske endda en bred vindueskarm med dem. Bløde puder indbyder nemlig til, at man slår sig ned.

Når man anskaffer sig puder for at gøre hjemmet komfortabelt, hyggeligt og indbydende, så er det også en god ide at anskaffe sig puder i forskellige farver og størrelser. Det tilfører et friskt pust til hjemmets indretning, og hvis man anskaffer sig puder i farver såsom brun, orange og rød, så får man farver, der stråler af varme.

Varme tæpper giver hyggelige atmosfærer

Ens hjem skal ofte både være flot og være hyggeligt, og det kan være en svær balance at skabe. Det gøres dog nemt med tæpper, der både kan tilføje et flot æstetisk udtryk i et hjem, og som kan tilføje masser af varme og hyggelige atmosfærer.

Det gør sig fx gældende med ægte tæpper, som fås i fantastiske rødlige og brunlige nuancer. Et stort iransk eller kurdisk vintage tæppe vil skabe et rum i rummet, der introducerer en masse farve til rummet. Derudover er et flot ægte tæppe også altid godt til at skabe bløde overflader i rummet, som er fantastiske at gå på.

Sørg for farver på væggene

En anden måde, hvorpå man kan skabe et hyggeligt og omfavnende hjem, er ved at sørge for at hjemmet er fyldt med farver. Det gælder især varme farvenuancer, men man kan også sagtens gøre brug af lyse eller mørke farver, så længe disse matches med varme farvenuancer som brun eller rød.

Tænk over teksturer

Hjemmets varme og hyggelige atmosfære skabes især over på grund af de teksturer, som der introduceres i hjemmet. Det kan være i alt fra puder til møbler til gulv, at disse teksturer bruges. Her gælder det især om at bruge materialer, der er rare at røre ved, så det kunne fx være velour puder eller polstrede lænestole samt trægulv i en varm farve med et blødt tæppe under sofabordet.

Husk at lyset også giver varme til et rum

En fantastisk måde at skabe varme i fx stuen eller kontoret på er ved at gøre brug af ordentlig belysning. Her gælder det om at finde belysningskilder, som giver et roligt og blødt lys, og som har en varm belysning. Det kan fx være små glødepærer, der er synlige, og som giver et varmt lys over lænestolen eller sofabordet.

Læs også

Varmepumpe til sommerhus: Dette skal du have fokus på

Hvis du har i sinde at købe en varmepumpe til dit sommerhus, er der flere …