Hjem / Haven / Disse haveprodukter vil gøre den travle haveejer nytte

Disse haveprodukter vil gøre den travle haveejer nytte

Der er mange måder at holde en pæn have på, og det kommer meget an på din tid til at pleje haven, hvilke metoder der passer bedst til dig. Der er desuden også forskellige idealer for haver, fordi vi alle tænker forskelligt og ikke har de samme prioriteter. Læs med her, hvis du vil blive inspireret til lidt havearbejde.

Brug muldjord til græsplænen

Det første, man lægger til, når man ser en have for første gang, er typisk enten græsset eller buskadset. En græsplæne, der er fyldt med mos eller ikke er blevet slået i, hvad der kan synes som årtier, er derfor ikke, hvad den gennemsnitlige haveejer ønsker sig. Den græsplæne, som mange vælger at sigte efter, er altså en græsplæne, der er uden mos, jævn og kortslået.

Hvis din græsplæne ikke ligner det, du drømmer om, kan du vælge at så den forfra ved at pløje den op og lægge ny muldjord. Muldjord er en jordart, hvori bl.a. græs vokser både hurtigt og sundt. Du vil ikke behøve at frygte et usundt udseende af din græsplæne, hvis du sår den i muldjord. Synes du, at jorden umiddelbart virker for blød og løs, når du spreder den, kan du også sagtens kaste den bekymring bag over skulderen, da jorden naturligt bliver fastere i takt med, at græsset vokser, og rødderne slår ud.

Vil du meget gerne plante grøntsager og andre planter såsom blomster i din have, men har du ikke tiden eller overskuddet til at passe disse så ofte, som de har brug for? Så er kapilærkasser din næste investering. Kapilærkasser gør, at du sjældnere behøver vande dine planter, fordi de har adgang en vandbeholder, der yder dem det vand, de har brug for, længere ad gangen. Dette er også årsagen til, at kapilærkasser ofte kaldes for ”selvvandingskasser” som alternativ.

Læs også

Skab havens blomsterparadis med disse værdifulde råd

Lad os tage det første skridt sammen mod at skabe en have, der vækker beundring …