Hjem / Haven / Sådan får du en smuk have

Sådan får du en smuk have

Det er en fantastisk følelse, når man om sommeren kan gå ud i en smuk have, som blomstrer, er velplejet, og som er indbydende for dig og dine gæster. Derfor er det vigtigt, at man husker at vedligeholde sin have, så man kan få den fornemmelse hver sommer. Her i indlægget giver vi råd til, hvordan du kan vedligeholde din have, så den er indbydende år efter år.

Slå græsset ofte

En af de nemmeste måder at vedligeholde en have på, er ved at sørge for, at græsset er velslået og holdes nede, som det bør blive det. Derfor anbefaler vi, at man slår græsset ofte. Faktisk så skal græs gerne slås 1 gang i ugen, når man er i højsæsonen, hvor vejret er til det.

Ved at slå græs ofte, så sikrer man at det har de bedste forhold til at gro. Derved sikrer man også, at man ikke lukker lys eller næring ude, så det ikke gror ensformigt og giver en flot glat overflade. Hvis man ikke slår det ofte, så kan man risikere, at der gror ukrudt og mos, hvilket giver et asymmetrisk udtryk på græsplænen.

Fjern ukrudt

For at holde en have pæn, så er det vigtigt, at man fjerner ukrudt og sørger for, at man ikke ender med at have store brændenælder og andet, som ødelægger udtrykket af haven.

Ukrudt skal fjernes i bedene, det skal fjernes på terrassen, og det skal fjernes fra græsplænen. Der er derfor rigeligt med steder, hvor man bør holde øje med, at der ikke vokser ukrudt, når det ikke skal være der.

Hold din hæk nede

En hæk kan vokse vildt og voldsomt, hvis man lader den gøre det. Grenene vokser i forskelligt tempo, som gør, at den vokser asymmetrisk, og derfor ser rodet ud. Derfor er det vigtigt, at man holder hækken nede, ved at trimme den et par gange om året. Hvor ofte det skal gøres afhænger af hvilken hæk det er, og hvordan vejret er det år. Hvis det skifter mellem regn og høj sol, så er der en chance for, at den vokser mere det år, end et år hvor det regner hele sommeren.

Ønsker man ikke længere at have en busk, så kan man fjerne den helt. Derved sikrere man, at man ikke skal vedligeholde den længere. Dette kan være en god idé, hvis man ønsker at lave ændringer i sin have, så den ikke er ens hvert år. For at fjerne en busk anbefaler vi, at man bruger en buskrydder. Hertil anbefaler vi, at man finder den bedste buskrydder i test. Det behøver nemlig hverken være den dyreste eller den billigste, som er den bedste. Hvis du ikke stoler på en online test, så hop ned forbi dit lokale havecenter og få rådgivning på området, så du kommer hjem med en buskrydder du ikke bliver træt af.

Læs også

Vælg det rigtige udstyr til årets bedste haveprojekter

Mange foretrækker at værktøjskassen er fyldt til randen med det nyeste udstyr, så haveprojekterne bliver …