Hjem / Haven / Sådan få du styr på belægningen

Sådan få du styr på belægningen

At belægge en ny gårdhave, terrasse eller indkørsel kan være sjovt og et spændende projekt. Uanset om du har en gammel gårdhave, som du vil friske op eller vil bygge en ny, her er et par tip til, hvordan du designer en fantastisk og praktisk gårdhaveplads til din have, stor eller lille. Det kan virke forvirrende i starten med så mange muligheder, der er tilgængelige for gårdhaveplader, men at vælge de rigtige til din have er meget simpelt, når du forstår de vigtigste forskelle. For at hjælpe dig er her de vigtigste fordele ved de mest populære brolægningstyper, så du kan finde ud af, hvad der passer bedst til dine behov, alt efter om du ønsker belægning til terrassen eller indkørslen.

Betonbelægning

Beton er ofte den billigste mulighed for brolægningsplader, og dets udseende kan gå fra en ren ensartet finish til en med det formål at skabe en autentisk gengivelse af fine antikke brolægningsflag fra en svunden tid. Du kan også få struktureret betonbelægning hvis du ønsker en unik finish, der ser godt ud i enhver havestil. Eller prøv en glat, minimalistisk, moderne beton belægningsplade med pletteresistente egenskaber, der sørger for at din gårdhave ser ny og ren ud. Men vær opmærksom på, at betonbelægning ikke holder lige så længe som natursten eller porcelæn, og sørg altid for, at du forsegler dine betonplader for at beskytte dem mod pletter og alger.

Naturlig belægning

De mere traditionelle typer gårdhaveplader er lavet af naturlige stenmaterialer, såsom granit, kalksten og sandsten, og disse ligger generelt i den gennemsnitlige prisklasse. Den enorme række naturlige tilgængelige sten gør det nemt at finde en der passer til dit hus farver og stil. Du vil også opdage, at natursten ofte har en varians i tekstur med hver sten, hvilket bringer individualitet og dybde til din gårdhave. Med sandstenbelægning vil du bemærke, at ikke to plader er ens.

Læs også

Vælg det rigtige udstyr til årets bedste haveprojekter

Mange foretrækker at værktøjskassen er fyldt til randen med det nyeste udstyr, så haveprojekterne bliver …