Hjem / Bolig / Sådan kan du give dine gamle møbler nyt liv

Sådan kan du give dine gamle møbler nyt liv

Det er ikke altid, at nyt er lig med godt. Heller ikke når det kommer til møbler. En gammel lænestol emmer af historie og patina. En bombastisk kommode, som du måske har arvet af din bedstemor, kan frembringe minder fra barndommen. Selvom mange indretter sig med en minimalistisk og strømlinet stil, ser man ofte, at møbler af ældre dato får lov til at blande sig med det moderne. Det kan give sjæl og charme til hjemmet.

Gør-det-selv: giv dine møbler glød

Når et møbel eller en anden genstand i indretningen har en stor betydning for dig, er det særligt vigtigt at behandle det nænsomt. Nogle gamle møbler er utroligt robuste, men intet holder evigt. Det kan derfor være en god idé at overveje, hvordan du kan give dine gamle møbler nyt liv – uanset om det er et arvestykke eller et heldigt loppefund. Smøg ærmerne op, og gå i gang med et gør-det-selv-projekt!

 

Her kommer nogle gode råd:

  • Ombetræk møbler med stof – vælg noget smukt, som du kan lide.
  • Slib dit gamle træbord ned, og giv det en omgang nærende olie. Eller investér i et nyt plankebord og slip for besværet.
  • Sy gamle gardiner om til puder. Så bevarer du det gamle men i en ny form.
  • Mal dine træstole, skamler og andet. Maling kan gøre underværker, og samtidig kan du lege med farverne.

Brug for lidt hjælp?

Hvis du ikke har mod på at kaste dig ud i projektet på egen hånd, kan du i mange tilfælde få professionel hjælp. Eksempelvis kan det være en fordel at få en professionel møbelpolstrer til at hjælpe. Husk også, at du ikke behøver gøre det hele på én gang. Det skal gerne være en fornøjelse. Det kan anbefales at begynde i en ferie eller i en weekend, hvor du har god tid til at pusle med projektet.

Læs også

Find ud af hvilken mixer du skal have

Uanset om du er en nybegynder eller en semi-pro i køkkenet, er en pålidelig røremaskine …