Hjem / Bolig / Sådan indretter du et miljøvenligt hjem

Sådan indretter du et miljøvenligt hjem

Sådan indretter du et miljøvenligt hjem

I dag er der mange muligheder for at indrette hjemmet på en mere miljøvenlig måde. Flere og flere mennesker begynder at finde unikke genbrugsfund, som kan pryde hjemmet. Der findes også mere miljøvenlige materialer, som kan bruges i indretningen af hjemmet. Det kan dog være en jungle at finde rundt i miljøvenlige alternativer til indretningen. I denne artikel får du derfor 2 bud på en mere miljøvenlig indretning i hjemmet.

Genbrugsmaterialer

Der findes efterhånden mange forskellige markeder, hvor du kan finde genbrugsmaterialer- og møbler til hjemmet. Online findes der både Facebook Marketplace, DBA og Gul og Gratis, hvor du kan købe flotte genbrugsmøbler. Du kan også tage i fysiske genbrugsbutikker, hvor det er muligt at se og mærke møblerne, inden du køber dem. Når du køber brugte møbler og materialer, så er du med til at forlænge deres levetid, hvilket er godt for miljøet.

Genbrugsmøblerne kan du male og designe, så det netop passer ind i dit hjem. På den måde kan du gøre møblet helt til dit eget, så du får et flot og unikt indretningsresultat.

Miljøvenlige træsorter

Der findes også træsorter, som er mere miljøvenlige end andre. Bambus er blandt andet en meget miljøvenlig træsort, da det er en hurtigvoksende plante. Den vokser op til 1 meter om dagen, og det er kun de ældre bambusstænger, som bliver høstet. På den måde er bambus en nærmest uudtømmelig ressource, og det er dermed meget miljøvenligt.

Ask og Eg er blandt andet træsorter som vokser i Danmark, og de er dermed også miljøvenlige træsorter. Da træerne vokser i Danmark, skal de ikke transporteres langt, før de ender i dit hjem. Træsorterne udleder derfor mindre CO2 end træsorter, der skal transporteres fra andre lande. Hvis du går efter en miljøvenlig boligindretning, kan du altså overveje, om materialerne har lang transporttid.

Husstandsvindmølle

En anden nem måde at indrette et miljøvenligt hjem er ved at få installeret en husstandsvindmølle. Ved at få sådan en installeret vil du kunne spare penge på el-forbruget ved at producere strøm når vinden blæser. Det er med til at reducere din CO2 udledning som således hjælper miljøet. Det er ligeledes en langsigtet løsning der kan holde 20-30 år.

Læs også

Lad en elinstallatør eller elektriker hjælpe dig med din bolig

Når det kommer til at opretholde og forbedre din bolig, er det vigtigt at tage …