Hjem / Haven / Sådan gør du terrassen sommerklar

Sådan gør du terrassen sommerklar

Måske tænker du ikke over det lige nu, men det er en god ide at være i god tid med at planlægge at gøre terrassen sommerklar. Start med planlægningen, så du kan gå og glæde dig til, at det bliver forår, og du kan komme rigtigt i gang.

Hvilke planter skal jeg vælge til min terrasse?

Når du skal planlægge hvordan din terrasse skal se ud, er en af de allervigtigste elementer blomster og planter. Uanset om du har en stor eller en lille terrasse, er planterne med til at skabe den helt rigtige stemning. Det gode ved at have planter på terrassen er, at man kan styre deres vækst.

Stedsegrønne planter er et godt valg, da de kræver minimal pasning, samtidig med at de holder sig flotte hele sæsonen. Ellers er forskellige græsser også et kæmpe hit, til at skærme terrassen af. Vælg krukker i din helt egen personlige stil, og skab præcis det look du kan lide.

Brug planterne til at indramme terrassen i forskellige afdelinger. For eksempel en spiseafdeling og en loungeafdeling. Vælg nogle planter der er flerårige. På den måde er der mindre at planlægge de følgende sæsoner. Hosta eller som nævnt græsser er gode og flerårige.

Hvordan skaber jeg den terrasse jeg ønsker mig?

Når du skal planlægge og indrette din terrasse, er det vigtigt, at du først og fremmest tænker over, hvad den skal bruges til. Har du børn der også skal bruge den? Vil du gerne have en lounge afdeling eller er det primært til at sidde og grille en sommeraften? Er du til mange blomster og planter, eller kun til nogle få stedsegrønne planter?

Skal du have kvalitets hyndebokse til terrassen, skal du tænke den ind i indretningen. Tænk også i højden når du indretter. Måske kan du have planter til at kravle op ad muren eller flotte blomster til at hænge ned ad muren. Det skaber et hyggeligt udemiljø. Overvej planter som kan inddele terrassen i små zoner. Overvej at indrette med udetæpper. De skaber et hyggeligt miljø, og gør det rart at gå med bare tæer på terrassen. Mange er glade for at have lyskæder eller lanterne hængende, da det skaber hygge og mulighed for at sidde, også når mørket er faldet på. Hvis du bor et sted, der blæser meget, kan du overveje et læsejl. Det giver både læ for blæsten, men også afskærmning, så man kan have privatliv.

Læs også

Sådan holder du pænt rent på gården

Det kan være et noget stort arbejde at holde gården pæn og ren at se …