Hjem / Bolig / Røgflis til rygning af fødevarer

Røgflis til rygning af fødevarer

Røgsmuld, røgflis – kært barn har mange navne. Røgflis er helt igennem perfekt til rygning af fødevarer. Det giver en fantastisk moden smag og sætter alle sanser i spil. Der er nemlig ingen tvivl om, at oplevelsen ved røgede fødevarer ikke kun ligger i smagen, men også i den helt vidunderlige duft, der bringer tankerne hen på bornholmske rygeovne og sønderjyskspegepølse. Men hvad er røgflis egentlig, og hvad skal du være opmærksom på, når du køber røgflis?

Dette skal du være opmærksom på ved røgflis

Røgflis er lavet af rent, friskt bøgetræ – og det er netop fordi, træet er friskt, at det er muligt at bruge det til rygning. Der er nemlig omkring 8-10 % vand tilbage i træet, og når det brænder, omdannes fugten i træet til damp, som så derefter trænger ind i de fødevarer, der er til rygning. Det, både tilbereder kødet og tilfører lækker smag fra træet. Det er derfor utrolig vigtigt, at kvaliteten er i orden. Der må eksempelvis ikke være nogen spor af kemikalier eller lim i bøgeflisen. Desuden skal den være tørret og varmebehandlet fra producentens side inden brug. Sidst men ikke mindst er det vigtigt, at røgflisen er 100 % ren. Det vil sige, at det ikke må indeholde spor af salmonellabakterier, og at indholdet af træets naturlige svampe og bakterier såsom kim, gær- og skimmelsvamp skal være på et absolut minimum. Røgflisen skal således leve op til fødevarestyrelsens krav. Det giver dig mulighed for at kvalitetstjekke røgflisen inden køb, så du er sikret det bedste og sundeste produkt til din forretning.

Læs også

Få tid til mere familietid

Savner du at bruge noget mere tid sammen med din familie? I dag kan vi …