Hjem / Bolig / Er du træt af din husfacade?

Er du træt af din husfacade?

Husets facade er ikke altid, hvad vi sætter i første række, når vi trækker i arbejdshandskerne. Men egentlig er det jo, hvad du ser allerførst, når du kommer til huset. Derfor er det også værd at bruge noget tid på den. Men hvad skal du lige gøre for at give dit hus’ facade en opfriskning?

Rengøring og oprydning

Efter noget tid kan en forhave og husfacade godt komme til at se lidt øv ud. Der kan sætte sig alger på både murerne og fliser. Desuden kan der være fyldt med ukrudt og løse blade. Der står garanteret også en gammel cykel, en trillebør eller haveredskaber. Start med en almindelig klargøring, hvor du eventuelt vasker murerne og fliser, rydder op, fjerner blade og ukrudt, renser tagrender o.lign. Læs mere her. I takt med, at et hus bliver ældre, vil facaden også komme til at se mere og mere slidt ud. Hvis ikke det er nok med en rengøring af murer og fliser, kan du overveje en algebehandling.

Helt ny farve

Vil du have en enkel løsning til en stor forandring, så køb noget maling og begynd at mal dit hus. En klat maling kan gøre en virkelig stor forandring, og du vil helt sikkert blive glad for det. Så længe det er godt vejr, er det også et rigtig hyggeligt sommerprojekt, hvor hele familien faktisk kan hjælpe til. Det er noget, der er nemt at gå til, hvis ikke du er til de helt store projekter. Det er også noget, der ikke koster alverdens sammenlignet med hvor stor en forandring, det skaber.

Lav en hyggelig terrasse i forhaven

Måske du allerede har et godt spot til en lille ”morgenkaffeterrasse”. Efter du har fået ryddet op, er der plads til, at du kan stille et fint, lille cafésæt og nogle potteplanter.

Læs også

Varmepumpe til sommerhus: Dette skal du have fokus på

Hvis du har i sinde at købe en varmepumpe til dit sommerhus, er der flere …