Hjem / Haven / Når kun det bedste er godt nok til bilen
Photo by Leo Cardelli on Pexels.com

Når kun det bedste er godt nok til bilen

Der sidder med garanti et hav af glade bilentusiaster bag skærmene, som stolt kan fortælle at kun det bedste er godt nok til deres bil. Her taler vi om luksus bilvask med voks og plejemidler, med undervognsvask og hele baduljen. Dækkene er nye, fælgene skinner – og selvom entusiasterne ikke kan lokkes til så meget som at svinge støvsugeren en gang imellem indendørs, så får bilen jævnligt en tur. Men hvad så når samtalen går på hvor bilen overnatter? Kender du til de mest optimale forhold, for at rust og andet skidt ikke får lov til at arbejde løs på din bils undervogn og lakering, når bilen holder stille?

Pas godt på din bil – også når den holder stille

Kombinationen af regn, forårets svingende temperaturer samt sand og skidt på vejene er en farlig cocktail for din bils undervogn og lak. Det fugtige forårs vejr er nemlig med til at skabe de helt rigtige forhold, som tillader rust at opstå. Det handler derfor om at kunne skabe de optimale forhold for din bil, så den har en chance for at holde rusten mest muligt nede. De forhold kan man skabe med en carport. Her får bilen nemlig mulighed for at komme i tørvejr, når den holder stille. Modsat en lukket garage, har bilen i carporten den fordel, at vinden naturligt kan tørre bilen, således at rust og fugt arbejder langsommere. Det er dog stadig en god idé at forkæle bilen med en grundig vask engang imellem.

Find en carport der passer til dig

Når du skal vælge en carport er der flere ting, som er værd at overveje.

  • Hvilket materiale skal du gå efter? Carporte i stål giver et let og elegant udtryk, samtidig med at de kræver minimal vedligeholdelse.
  • Hvilken carport passer i design til dit hjem?
  • Skal der også være plads til opbevaring i forlængelse af carporten?

Læs også

Vælg det rigtige udstyr til årets bedste haveprojekter

Mange foretrækker at værktøjskassen er fyldt til randen med det nyeste udstyr, så haveprojekterne bliver …