Hjem / Bolig / Lån til boligrenovering – på nettet eller i banken?

Lån til boligrenovering – på nettet eller i banken?

De fleste har brug for et lån, hvis de skal renovere deres bolig. I et sådant scenarie har du to muligheder. Du kan enten vælge at låne penge i egen bank eller du kan finde en långiver på nettet. Der er både fordele og ulemper ved begge dele, så i sidste ende handler det om at vurdere, hvilken af de to løsninger, der egner sig bedst til netop din situation.

Hvis du gerne vil låne penge til den bedst mulige pris, så skal du gå i banken. Det har altid været billigst at låne penge i banken, men en stor del af de aktører, du kan finde på nettet, kan dog bryste sig af, at være på et prisniveau, der er tæt på bankens. Der er derfor ikke længere tale om en stor forskel på prisen på et lån i banken og et lån fundet på nettet.

Det rette valg afhænger af lånebeløbet

Hvis du skal låne mange penge til din renovering, så er det en god idé, at du har fokus på at låne penge i banken. Hvis du skal låne et stort beløb, så er selv et lille udsving i renten et stort udsving i den endelig pris for at låne penge. Det er også derfor, at en stor del af de lån, der optages med henblik på renovering af boligen fortsat optages som lån i banken.

Det er dog ikke noget, der ændrer ved, at det fortsat er dit eget valg. Det er op til dig selv at vurdere, om du ønsker at betale en kende ekstra for de mange fordele, der følger med ved at låne dine penge på nettet i stedet for i din bank. Du kan dog være sikker på, at det ikke er en proces, der er let overstået, da der er et væld af overvejelser, du skal gøre dig.

I og med, at det er et stort projekt, du er i færd med at kaste dig ud i, så skal du også være sikker på, at der er godt styr på finansieringen. Heldigvis er der mange muligheder for finansiering af et byggeprojekt, hvad end det er stort eller småt. Ønsker du at låne penge til et byggeprojekt, så skal du vælge dit lån med stor omhu, så du er sikret et godt valg.

Kan det altid betale sig at låne penge til en boligrenovering?

Ved at renovere din bolig, kan du både skabe besparelser i form af driften af din bolig, men det er også muligt at øge værdien af din bolig. Derfor er det naturligvis heller ikke nogen dum idé, at du låner penge til at renovere din bolig, hvis blot du er sikker på, at lånet betaler sig selv hjem i form af besparelser på driften eller en forøget værdi af selve boligen.

Det bør dog understreges, at det ikke er alle boligrenoveringer, der er pengene værd. Nogle udføres i højere grad af kosmetiske årsager, hvorfor de ikke har nogen synderligt stor indflydelse på hverken boligens drift eller værdi. Sådanne renoveringer bør du derfor udelukkende låne penge til, hvis du mener, det kan skabe en stor glæde for dig i dagligdagen.

Læs også

Indret din hjemmearbejdsplads med stil

Der bliver flere og flere, der arbejder hjemmefra. Det kan være en stor fordel i …