Hjem / Forbrugertests / Kaffekværn test
Kaffekværn test 2015

Kaffekværn test

 

For os kaffeelskere er kaffe ikke bare kaffe. Der er stor forskel på en dårlig, middelmådig og god kop kaffe. For at opnå en rigtig god kop kaffe/espresso, kræver det at du har en kaffekværn. Da vi stadig havde to espressomaskiner tilbage fra vores test, valgte vi at lave en kaffekværn test.

Vi har fået tilsendt seks forskellige kaffekværne i prisniveauet 500-6.500 kroner. Dermed bør vi også kunne se, om der er en sammenhæng mellem pris og kvalitet, som de største kaffeelskere, ofte pointere at der er.

Dette er de maskiner vi har testet. De er blevet bedømt på design, funktioner, rengøring, pris og vigtigst af alt, kvalitet! Du kan springe til de forskellige modeller, ved at klikke på den pågældende maskinens link i indholdsfortegnelsen i toppen af siden.

Mazzer Mini Model A – 9,8/10 – Den bedste kaffekværn

Mazzer-mini-model-A kaffekværn

Vi har kåret Mazzer Mini Model A til vinderen af vores kaffekværn test. Mazzer Mini Model A er testens dyreste kaffekværn med en vejl. udsalgspris på ca. 6.500 kr. Dermed er den noget dyrere end alle konkurrenter. Den næst dyreste kaffekværn koster nemlig “kun” 1.999 kroner. Med en prisdifference på ca. 4.500 kroner skulle der også være en stor forskel på denne kaffekværn og de mange andre kaffekværne vi har testet – og det må der siges at være!

Mazzer Mini Model A slog konkurrenterne på alle punkter, udover prisen selvfølgelig.

Mazzer kaffekværnen imponerede os med dens stabile doseringer, mange indstillingsmuligheder, dens store kapacitet, flotte design og dens fremragende kværn!

Den leverede testens fineste kværnede kaffe, og den var super nem at indstille, så vi fik nøjagtigt det resultat vi ønskede.

Det eneste negative vi har at sige om denne kaffekværn er, at dens trinløse justering ikke har noget stop, hvorfor den kan være lidt svær at indstille når du skifter til en anden kaffebønne.

Vi har valgt at give Mazzer Mini Model A kaffekværnen en score på 9,8/10 point. Dette er en fremragende kaffekværn i professionel kvalitet.

Vi vil dog ikke anbefale den til dig, hvis du “kun” har et “almindeligt” behov. Denne maskinen er forbeholdt kaffe entusiasterne.

Gå til den billigste forhandler her

KitchenAid CG100E – 8,5/10

KitchenAid CG100EOB kaffekværn

KitchenAid CG100E er testens anden dyreste kaffekværn med en vejl. udsalgspris på 1.999 kr. Dens høje pris afspejler dog også et resultat der ligger i den højere ende af skalaen.

KichenAid kaffekværnen leverer nemlig et rigtig godt og ensartet resultat. Den er vedligeholdelsesfri, lavet i fine materialer der giver den en god tyngde og dermed står den også rigtig stabilt mens den kværner. Den har store glas beholdere, der ikke bliver statisk opladet og ligeledes holder til mere end de billige plastik beholdere.

Den har nogle gode indstillingsmuligheder, der giver dig alt fra et rigtig fint resultat til et meget grovt resultat. De finere resultater tager lidt længere tid at kværne, men kvaliteten er rigtig god af en hobby kaffekværn at være.

Af ulemper ved denne kaffekværn kan nævnes, at den ikke er kalibreret fra fabrikken af. Dette er dog nemt at gøre. Ligeledes kan den være lidt svær at indstille, men med øvelse kommer det nemmere til dig.

KicthenAid CG100E er en maskine henvendt til de kvalitetsbevidste hobbyfolk, men den er i en helt anden liga end testens vinder, hvorfor den må nøjes med en score på 8,5/10

Gå til den billigste forhandler her

Baratza Encore – 7,5/10

Baratza Encore kaffekværn

Baratza Encore er en fin og kompakt kaffekværn at have med at gøre.

Kaffen bliver ikke særlig varm mens den bliver kværnet, hvilket er en meget positiv funktion. Ligeledes har Baratza Encore rigtig mange indstillingsmuligheder, så du kan lave alt fra et grovt til et fint kaffepulver. Maskinen har ligeledes en lav pris på ca. 1.300 kr, hvilket er i den lave ende for gode kaffekværne.

Med et prisniveau så lavt sat, er den heller ikke tiltænkt de største entusiaster, men derimod er den henvendt til dig, der har en mere afslappet holdning til en god kop kaffe.

Dette er en hverdagsmaskine og den fungerer rigtig godt som dette. Du får ikke en professionel kaffekværn, det gør du generelt ikke til så lav en pris, men du får en kaffekværn der klarer det bedre end andre i denne prisklasse.

Vi har valgt at give Baratza Encore en score på 7,5/10 – Her får du en god, hverdags kaffekværn til en MEGET god pris!

Gå til den billigste forhandler her

Graef CM800 – 7,5/10

Graef CM800 kaffekværn

Graef CM800 klarede vores test lige så godt som Baratza Encore. Det er en flot, kompakt kaffekværn, der formår at kværne kaffebønnerne rigtig godt.

Igen skal du huske på, at denne har en prismærke på ca. 1.300 kr, så forvent ikke en barista kvalitet.

Graef CM800 har nogle fine indstillingsmuligheder og den er nem at bruge. Den kan indeholde en god mængde kaffebønner og den leverer et helt acceptabelt resultat.

Den har dog en lille tendens til, at svine lidt med det kværnede kaffepulver. Når der så er sagt, så går du ikke helt galt i byen ved at vælge denne kaffekværn. Den klarede vores kaffekværn test i helt ok stil for en kaffekværn i dens prisleje.

Gå til den billigste forhandler her

Wilfa Svart WSCG 2 – 6/10

Wilfa Svart WSCG 2 kaffekværn

Wilfa Svart WSCG 2 er en af de to billigste kaffekværne vi har fået tilsendt. Denne kaffekværn koster kun 600 kr i vejl. udsalgspris, hvilket er MEGET lavt! Spørgsmålet er jo så, om Wilfa Svart WSCG 2 har fundet den magiske formel til, hvordan man kan producere en god kaffekværn til meget lave priser, eller om kaffekværnen bare ikke er særlig god…

Det mærkes tydeligt, at denne Wilfa kaffekværn er af en anden støbning end de andre kaffemaskiner. Den er meget let og kompakt, hvor de andre har været meget tungere. Der er ligeledes brugt en stor del plastik i denne kaffekværn, hvilket selvfølgelig er billigere, men er det lige så slidstærkt over tid?

Når det så er skrevet, så har Wilfa’en nogle gode indstillingsmuligher. Den er nem at bruge og den kværner kaffebønnerne nogenlunde. Vi kunne ikke opnå en lige så fin kvalitet, som vi kunne med nogle af de dyrere modeller, men det var nogenlunde acceptabelt.

Desværre så oplevede vi, at kaffepulveret kan sætte sig fast inden det kommer ned i plastikbeholderen, så når du fjerner beholderen, løsner kaffepulveret sig og falder ned på bordet. Det kræver derfor en del rengøring at bruge Wilfa Svart WSCG 2. Plastikbeholderen voldte os også nogle problemer. Da den er lavet i plastik, kan den nemlig blive statisk opladet af det fine kaffepulver, og når det sker, så sætter kaffepulveret sig fast til indersiden af beholderen, til stor irritation.

Det kan mærkes, at Wilfa har sparet på materialerne i denne kaffekværn, og det er en skam. Den grinder kaffebønnerne nogenlunde, men på et acceptabelt niveau, taget dens pris i betragtning. Desværre kan vi ikke give Wilfa Svart WSCG 2 mere end 6/10 point.

Når du er så interesseret i kaffe, at ud ønsker en kaffekværn, så bør du også gå efter noget der kan levere et godt resultat. Wilfa Svart WSCG 2 kan kun levere et lavt, middelmådigt resultat, og det giver dig ikke nogen udsøgt kaffeoplevelse.

Gå til den billigste forhandler her

Delonghi KG79 – 4/10

Delonghi KG79 kaffekværn

Delonghi KG79 er testens billigste kaffekværn, og ligeledes testens dårligste kaffekværn. Dette er en begynder maskine, som vi dog alligevel ikke kan anbefale til begyndere.

Som nævnt ved den forrige kaffekværn, så er der ingen grund til at købe en kaffekværn, der som minimum ikke kan levere et godt resultat. Det kan denne Delonghi KG79 ikke.

Den er nem at bruge, det skal den have. Men den kværner ikke kaffen særlig godt. Den larmer rigtig meget under brug og så er den svær at rengøre.

Ønsker du dig en kaffekværn til billige penge, så spar lidt ekstra sammen og gå efter en Graef CM800. Den koster godt nok lige over det dobbelte af denne, men kaffen er ligeledes meget bedre.

Vi har valgt at give denne kaffekværn en karakter på 4,0/10 point. Den kan kværne kaffebønner, men resultatet er simpelthen for dårligt.

Gå til den billigste forhandler her

Note – Artiklen er skrevet ud fra en personlig synsvinkel og delvis baseret på offentligt tilgængelige brugeranmeldelser af produkterne. Altomhusoghave.dk tager intet ansvar ved fejlkøb i forbindelse med denne artikel. Vi tager ligeledes ikke ansvar for evt. fejl eller misforståelser i forbindelse med artiklen.

Senest opdateret d. 6 august 2016. Vil du have en up-to-date test, anbefaler vi at du besøger http://rangering.dk/kaffekvaern-test/

Læs også

Skægtrimmer test

Skægtrimmer test

Skægget er igen blomstret op til, at være en kæmpe trend. Jo mere skæg, jo …