Hjem / Haven / Hvorfor kakao flis er gode, for at få styr på din have

Hvorfor kakao flis er gode, for at få styr på din have

Det kan være et meget stort projekt at få styr på sin bolig. Mange der køber et hus, render selvfølgelig også rundt med idéen at gøre ejendommen til ens egen. Det vil sige at man skal designe, indrette og istandsætte. Øverst på ønskelisten har mange et ønske om at have en flot have, men det er ikke lige alle der har sat sig ind i hvor meget arbejde der går ind i at istandsætte sin have. Det er mange ting man skal tage højder for, men det skal ikke afskrække en fra at lave et større projekt ud af det.

Hvis man gerne vil have et fint blomsterbed, eller andet område, kan det være en god idé at dække det med flis. På den måde kan du undgå problemer, der opstår i forbindelse med plantning af blomster, så som krydderurter. Til det formål er kakao flis en ideel flistype. Det er forholdsvist nyt på markedet, men det har vist sig at have nogle meget gode egenskaber.

En af de egenskaber kakaoflis har, er at kakaofliserne har masser af nærringstoffer, som gør flis typen ideel til brug ved havebede m.m.

Hvad er kakao flis, og kan de spises?

Kakao flis kan, på trods af navnet, ikke spises, hverken af dyr eller mennesker. Fugle kan dog finde på at rode rundt i det, man kan dog bare fodre fuglene almindeligt, og så skulle det være løst. Kakao flis er lavet af skallen af kakaobønner, det er en af de grunde til at flisen har høje mængder nærringstoffer. En anden egenskab er, at kakaoflisen holder skadedyrene væk, samtidig med at kakaoflisen bekæmper ukrudt.

Hvordan benytter man bedst kakao flis?

En god tommelfingerregel er, at man skal have jorden godt drænet inden man tilføjer flis, derefter skal man hælde ca. 5cm flis på det område man vil dække, når flisen bliver våd danner det en lim der holder det godt sammen.

Læs også

Brug kunstgræs til børnenes sportsbane i haven

Står din have overfor en overhaling i den nærmeste fremtid, og mangler du en smule …