Hjem / Haven / Hemmeligheden bag en sikker bolig

Hemmeligheden bag en sikker bolig

Her på siden er vi store tilhængere af, at du har en sikker bolig. I dag er kravene så høje fra myndighedernes side, at du burde have styr på det hele. Men hvis du lever i en gammel bolig, er det langt fra sikkert, at din bolig er 100% sikker.

Få styr på din el

Der er en grund til, at man skal have en El installatør ud, hvis man skal lave noget med i sin bolig. Fordi el er utrolig farligt, hvis der ikke er ordentligt styr på det.

Hvis du bor i en meget gammel bolig, vil vi anbefale dig, at du betaler en El installatør for at gennemgå alt din el. Ofte vil der være gamle ledninger over det hele. Dette er ikke nødvendigvis farligt, hvis de ikke længere har adgang til strøm. Men vi vil ikke anbefale, at du tager denne risiko.

Det er ikke særlig dyrt at få en professionel el installatør ud og gennemgå hele din bolig. De vil også kunne hjælpe dig med at få en mere sikker og miljøvenlig bolig. Ofte er det ikke så dyrt at skifte over til mere miljørigtige el apparater. Det burde de have styr på, så du fortæller dem bare dit formål med besøget.

Tjek dine faldstammer

I mange gamle andelslejligheder er der ofte utrolig gamle faldstammer. Det er vigtigt, at du tjekker dem alle sammen, for ellers kan I risikere, at I får en ufrivillig pool i jeres lejligheder. Det kan også godt ske andre steder, men især andelslejligheder er udsatte, da de ikke har været så gode til at vedligeholde deres ejendomme.

Generelt er det vigtigt at få styr på både el og vand. Hvis du har gas, bør du også altid få det gennemgået, da det ligesom med el kan ende med en kæmpe brand. Få styr på det nu.

Læs også

Disse boligprojekter skal du springe ud i til foråret

Foråret er tiden, hvor vi kan begynde at være lidt mere udenfor. Det bliver lidt …