Hjem / Gode råd / Har du opdaget sætningsskader på dit hjem?

Har du opdaget sætningsskader på dit hjem?

Der er ikke noget værre end pludselig at opdage, at noget ikke er, som det skal være. Og det er særligt noget, der gør sig gældende, når det kommer til ens hjem, ens trygge base og altså det sted, hvor man føler sig mest tilpas. Det betyder nemlig, at man i en periode kan blive begrænset inden for sine egne rammer.

Når du opdager sætningsskader, er det således vigtigt, at du reagerer på dem, så du kan få dem udbedret, inden de udvikler sig og gør større skade.

Når fundamentet synker

Sætningsrevner kan opstå i et murværk og hurtigt udvikle sig. Ofte vil de opstå som følge af, jorden under huset, er tørret helt ud, hvorfor huset begynder at synke, og det vil skabe bevægelse i både facade og vægge. Dog kan omskifteligt vejr også være en synder, hvorfor især ekstrem tørke er noget, du skal være opmærksom på.

Og bor du i et hus ad ældre dato, bør du også i ny og næ gå en runde og tjekke dit murværk for revner. Med årene vil fundamentet synke, og så kan murværket slå revner – og vær opmærksom på, at det kan ske både indvendigt og udvendigt. Læs mere på altombyg.dk.

Den gode tommelfingerregel

Men hvad skal du så gøre, hvis du oplever en sætningsskade?

Først og fremmest bør du rådføre dig med en byggesagkyndig person – det kan for eksempel være en murer. På den måde kan du få at vide, om der er fare på færde, eller du kan slå koldt vand i blodet. Du vil nemlig også opleve, at nogle revner ikke ændrer sig.

Der er her en tommelfingerregel, der siger, at hvis du kan få plads til to dankort eller mere i en revne, bør du få den udbedret med det samme for at undgå indtrængning af vand og frostskader.

Læs også

Tips og tricks til at have bil i storbyen

Der er mange danskere, der nærmest frygter de dage, hvor de skal køre bil i …