Hjem / Bolig / Gode råd til indretning af soveværelset

Gode råd til indretning af soveværelset

Et soveværelse er det rum i hjemmet, der skal udstråle mest mulig fred og ro, så vi kan sove godt og vågne op udhvilede. Indretningen i soveværelset er vigtig for rummets energi og udstråling, og er der rod i indretningen i dit soveværelse, kan det påvirke din søvnrytme og derved din daglige energi og motivation. Her får du nogle gode råd til, hvordan du bedst indretter dit soveværelse, så det giver dig den ro, du har brug for, når du skal sove.

 

Et clean og simpelt look udstråler ro

For at kunne få den afkobling, der er behov for i soveværelset, er det vigtigt at indretningen er simpel og ikke for rodet. Lyse, rolige farver, enkle billeder eller malerier og minimalistisk brugskunst er gode keywords til den rette indgangsvinkel.

 

Bryd gerne den minimalistiske stil med rå elementer

Selvom en rolig og minimalistisk stil er at foretrække i et soveværelse, så gør det bestemt ikke noget at bryde den med et par rå elementer. Mørke og upolerede træsorter giver en rigtig god kontrast til lyse pyntegenstande, så en sengeramme, sengeborde, kommode eller noget helt andet kan sagtens være af et mere råt materiale for at fuldende stilen i soveværelset. Er du på udkig efter nye møbler til soveværelset, er det muligt for alle at låne penge til det.

 

Brug maling eller tapet til at samle rummet

Et helt lyst soveværelse kan blive for kedeligt, så for at bryde det lidt og samle rummet kan det være en idé at male en enkelt væg en anden farve maling end de andre. En anden løsning kan være at tapetsere væggen ved sengens hovedgærde med et tapet med et fedt mønster. Det danner en god ramme om sengen, og bryder samtidig det helt simple og minimalistiske.

Læs også

Forny din stue

Er indretningen i din stue grå og kedelig? Kan du ikke komme rodet til livs? …