Hjem / Gode råd / God søvn er vejen frem til et velvære

God søvn er vejen frem til et velvære

En af de vigtigste faktorer for dit helbred er søvn. Du kan bedre overskue din hverdag og det den byder på, når du har fået en god nattesøvn og er veludhvilet. Ydermere øger du din egen sundhed og får et bedre helbred med god søvn. Konsekvensen af søvnunderskud er ikke at spøge med. Det kan medføre at du får sygdomme som depression, diabetes og overvægt. I dagens Danmark føler et stigende antal mennesker sig stresset, hvis du er blandt disse mennesker, er det uhyrligt vigtigt at du begynder at prioritere din nattesøvn. Rådet fra eksperterne er omkring 8 timers søvn hver nat. Får du ikke disse 8 timers søvn i døgnet, vil det medføre at du ofte vil føle dig uoplagt og træt i løbet af dagen. Du tager ikke alvorligt skade af en enkelt nat eller to med dårlig søvn, men på lang sigt er det yderst sundt for dig. Læs med her og få gode råd til hvordan du forbedrer din nattesøvn. 

Hvordan kan du forbedre din nattesøvn 

Den gode nattesøvn har til formål at give din krop hvile, således at din krop og hjerne kan bearbejde de indtryk, du har fået i løbet af dagen. Med andre ord har du og din krop brug for at være offline, så du igen er frisk til at modtage og bearbejde nye informationer den efterfølgende dag. 

Du kan forbedre din nattesøvn ved ganske simple ændringer i din daglige- og aftenrutine. Sørg for at du får daglig motion, hvilket ikke behøver at inkludere en tur i motionscenteret, en god gåtur i rask tempo vil gøre underværker. Skru ned for brugen af elektroniske apparater som tv, computer, tablets og mobiltelefonen i timerne inden sengetid. Planlæg din sengetid efter, hvornår din morgen starter, så du får dine 8 timers søvn. Sørg for at have en god seng, pude og dyne, så forudsætningerne for en god nattesøvn er på plads. En kugledyne er særdeles god til at forbedre din nattesøvn, da den er med til at stimulere dine sanser natten igennem. 

Effekten af en bedre nattesøvn 

Ved at prioritere en god rutine omkring din nattesøvn, vil du hurtigt opleve at hverdagen er mere overskuelig. Du vil få mere overskud til hverdagens strabadser, uden følelsen af at hurtigt føle sig overvældet. Din krop vil være i en god balance, og du vil mindske risikoen for sygdomme som depression, diabetes og overvægt.

Læs også

Skal du have bygget et hus? Læs med her

At få bygget sit eget hus er en drøm for mange. Det er en mulighed …