Hjem / Haven / Fem tips til elbilejeren

Fem tips til elbilejeren

Elbilerne er på langsom fremdrift i vores lille land, og du har måske ikke så mange i din omgangskreds, du kan dele de gode fif med. Men så er det heldigt, at du kan få fem her, der gør dit liv som elbilejer meget nemmere.

  1. De gratis glæder er nu engang de største, og trænger din elbil til ny energi, kan det gøres helt uden, at du skal have pengepungen op af lommen. Der findes flere gratis ladestandere over hele landet. E.ON er Danmarks største ladenetværk, og du kan finde din nærmeste ladestation lige her.

  2. Med tiden lærer du din elbil at kende, men hvis du på et tidspunkt alligevel befinder dig et sted uden nogen ladestationer i nærheden, og batteriniveauet er ved at være kritisk, så sæt bilen til hurtigopladning, tag dig en kop kaffe og nyd en tiltrængt pause på 15-20 minutter.

Parkér din elbil et varmt sted

  1. Når det er koldt udenfor, så parker så vidt muligt indenfor og gerne i en garage, der er opvarmet. Så bliver batteriet ikke koldt, og det kan række længere. Generelt er kulden ikke nogen god ven for din elbil, som skal bruge mere strøm på at varme bilen op. Så her har du altså endnu en grund til at glæde dig over, at vi nu går varmere og ikke mindst lysere tider i møde.

  2. Hvis du holder et jævnt tempo, når du kører i din elbil, kommer du længere end med hurtig acceleration efterfulgt af hårde opbremsninger.

  3. Få tjekket dæktrykket jævnligt, da det rette tryk er afgørende for elbilens køretid.

  4. Hold derudover øje med, om der er tegn på slitage på dine bremseskiver og bremseklodser. Og glæd dig så over, at din elbil kræver langt mindre vedligeholdelse end en konventionel benzin- eller dieseldreven bil, og at du gør kloden en stor tjeneste ved at køre elbil.

Læs også

Vælg det rigtige udstyr til årets bedste haveprojekter

Mange foretrækker at værktøjskassen er fyldt til randen med det nyeste udstyr, så haveprojekterne bliver …