Hjem / Gode råd / Få råd til at flytte hjemmefra med et kviklån

Få råd til at flytte hjemmefra med et kviklån

At flytte hjemmefra er en milepæl, som de fleste unge mennesker ser frem til. Selvom det uden tvivl er en spændende tid, er der oftest også en del omkostninger involveret, og det kan hurtigt blive en dyr affære.

 

Alene indskuddet til en lejebolig kan være skræmmende højt, men der er også meget andet, der skal tænkes på. Nye møbler, maling og flyttekasser kan også komme til at fylde en del i budgettet, og derudover er der visse startomkostninger, som man ikke kan komme udenom. Der skal selvfølgelig også være råd til at fylde køleskabet op og betale regninger. Derfor er det ikke så underligt, at flere og flere unge mennesker vælger at optage et kviklån.

 

Hvor det før i tiden var svært at få bevilliget et lån som ung, er der i dag flere og flere udbydere, der tilbyder lån til 18-årige. Ønsker du at sammenligne lånetilbud og lære mere, kan du med fordel klikke dig ind på kviklaan-guide.dk. Denne hjemmeside giver dig en komplet guide til alt, du bør vide om at låne penge som ung.

 

Kviklånet er din genvej til hurtige penge

Som ung skal du være forberedt på, at du sikkert ikke kan blive bevilliget et lån gennem banken – især ikke, hvis du først lige er fyldt 18 år. Det skyldes, at bankerne løber en langt større risiko ved at låne dig penge, da du med stor sandsynlighed ikke har nogen egentlig kreditværdighed. Mange banker kræver også, at du stiller sikkerhed for lånet ved at stille din bolig eller værdigenstande i pant, og det kan være besværligt, hvis du endnu ikke har etableret dig en fast indtægt.

 

Langt de fleste udbydere på nettet stiller dog ikke samme strenge krav til deres låntagere. Her skal du hverken stille sikkerhed for lånet eller begrunde, hvorfor at du ønsker at låne penge. Så længe at du ikke er registreret i RKI, og udbyderen kan vurdere, at du har råd til at tilbagebetale lånet inden for den aftalte løbetid, er der god chance for, at du kan bevilliges et kviklån allerede i dag.

 

Vær dog opmærksom på, at din indtægt kan være afgørende for, hvor meget du kan låne. Jo større en disponibel indtægt du har at gøre godt med, jo større lån kan du med sandsynlighed blive bevilliget. Hvis du derfor er på SU og kun har et fritidsjob på sidelinjen, skal du være opmærksom på, at du med sandsynlighed ikke kan optage de helt store lånebeløb til at starte med.

 

Sørg for at låne ansvarligt

I dag er det nemmere end nogensinde at låne penge på nettet. Det betyder også, at flere og flere unge mennesker vælger at låne penge til rejser og fornøjelser til trods for, at deres økonomi måske ikke rækker til det.

 

At misligholde en låneaftale kan få alvorlige konsekvenser for dig, og du kan i værste fald ende i RKI. Inden du låner penge – uanset om det er gennem banken eller via en online låneudbyder – er det altså vigtigt, at du på forhånd sikrer dig, at du faktisk har råd til at afdrage på et lån. Sørg derfor for at udarbejde et budget der inkluderer alle faste udgifter, således at du nemt kan udregne, hvor meget du har at gøre godt med, når alle disse poster er betalt. På denne måde kan du også selv vurdere, hvor meget du hver måned kan tilbagebetale.

Læs også

Fem tips til elbilejeren

Elbilerne er på langsom fremdrift i vores lille land, og du har måske ikke så …