Hjem / Gode råd / Få mere system i dit værktøj

Få mere system i dit værktøj

Et værksted er tit et fristed for dem, som elsker at bygge. Her kan man bruge en masse tid for sig selv, og bare hygge sig lidt med at bygge. Det kan dog hurtigt gå hen og blive lidt rodet. Måske man lige glemmer at rydde op en enkelt gang, og det derefter bare bliver en dårlig vane. På den måde kan værkstedet hurtigt blive rigtigt beskidt og svært at finde rundt i.

Derudover bliver det svært at finde sine ting, og man kan måske endda blive irriteret og frustreret over, at tingene ikke lige lægger der, hvor man troede. En åbenlys løsning på dette problem er at lave mere system og orden i værkstedet. Dette kan gøres på forskellige måder – blandt andet ved at ligge alle sine vigtigste værktøjer på en værktøjsvogn, så man altid ved, hvor de er.

Start med at rydde op

Når du skal gøre dit værksted ryddet og systematisk igen, er der simpelthen ingen vej udenom – du skal starte med at rydde op. Du kan eventuelt starte med at fjerne eventuelt skrald, eller bare ting, der ikke hører til i værkstedet.

På den måde har du et bedre overblik over de ting, som der skal findes en plads til. Herefter kan du begynde at sortere dit værktøj. Måske du kan lave en kasse med skruetrækker, og en anden med skruer og søm. På den måde har du en ide om, hvor meget du har af hver ting, og hvor de er.

Lav systemer

Når du først har ryddet op, er det tid til at lave systemer, så det hele forbliver pænt og rent. Måske du skal have nogen opbevaringsbokse med mærkater på, så du ved, hvor tingene hører til? Det er en af mulighederne, så du igen kan få lidt orden og system i dit værktøj.

Læs også

Hvordan foregår en nedbrydning i Nordjylland?

Der er hver dag mange, der beslutter sig for, at det er tid til, at …