Hjem / Gode råd / Få mere plads, når du bor småt

Få mere plads, når du bor småt

Du kender måske det med, at du virkelig godt kunne bruge noget mere plads. At skabene bare ikke kan blive mere fyldt, og du hele tiden skal flytte rundt på ting og sager for at kunne komme til. Det kender du især, hvis du bor i en lille lejlighed eller måske bare et lille hus, som slet ikke svarer til den plads, du har brug for.

Få tingene ud af huset

Hvis du bor småt, kan det være meget problematisk med ting, du kun skal bruge på bestemte tider af året. Sådan noget som havemøbler eller julepynt skal kun frem én gang om året, og ellers skal det opbevares et sted i huset. Det er super træls, hvis der i forvejen ingen plads er. Derfor kan du flytte tingene ud af huset og kun tage dem ind i hjemmet, når du faktisk skal bruge dem. Det kan også være, at du har nogle ting, som du egentlig bare har lyst til at smide ud, udelukkende fordi de tager alt din plads. I stedet for at smide ud, kan du opbevare dine ting på et lagerhotel. Der lejer du lige præcis den plads, du har brug for, og betaler ikke for mere. Der findes blandt andet lagerhoteller i Odense.

Tænk smart

Når du skal forsøge at få meget plads ud af et lille areal, handler det om at tænke smart. F.eks. findes der borde, du kan slå ned, når du ikke bruger dem. Så får du mere plads til at gå på, når ikke du sidder og spiser. Det handler desuden om at udnytte pladsen i alle højder. Køb opbevaring, som kan være under din seng, så du får udnyttet den plads. Eller sæt tingene op i højden på hylder. Pak alt overflødigt væk, når ikke det bruger det, for rod får kun et rum til at syne mindre.

Læs også

Hvordan foregår en nedbrydning i Nordjylland?

Der er hver dag mange, der beslutter sig for, at det er tid til, at …