Hjem / Gode råd / Er du i gang med at renovere hus?

Er du i gang med at renovere hus?

Det er lettere sagt end gjort. At renovere et hus er en helt unik mulighed for at have og skabe sit eget fra bunden. Men det er ikke ensbetydende med, at man skal vælte hver en mur og skrue hver en skrue. Man skal dog træffe de beslutninger, som er afgørende for det endelige resultat. Her kommer lidt gode råd til nogle af de vigtigste områder, hvor man ikke skal gå på kompromis, når man renoverer et hus.

Skat, det drypper fra taget

Hvis huset har været gammelt nok til, at I har været nødt til at renovere, som I er i gang med nu, kan I næsten være sikre på, at taget skal erstattes. I har ikke lyst til at stille et stillads op igen om et par år, fordi I ventede lidt, inden det begyndte at vise sig. Læs mere om nyt tag her, for ligesom med alt andet, skal I tage stilling til, hvilken type tag, I ønsker på jeres nye hus. Det er lettere sagt end gjort, men lad jer endelig rådføre af nogen, som ved noget om det.

Kig i skabe og under vasken

Måske har I allerede pillet alle efterladenskaber ned, men hvis man flytter i en lejlighed eller anden bolig, der allerede har det mest væsentlige inventar, kan man godt glemme at undersøge vandrør og så videre. Det skal man så absolut ikke gøre, når man renoverer. Det er bare med at få nogle kloakmestre til at se på sagerne, før I begynder at lægge gulv og male vægge. Se for eksempel fjordlandkloak.dk, som både kan tage sig af en grundig inspektion eller en total omlægning af kloakken, hvis der er brug for det. Endnu engang er det vigtigt at overveje, hvor meget lettere det er, hvis I får ordnet de store ting, mens grunden er en byggeplads.

Læs også

Tips og tricks til at have bil i storbyen

Der er mange danskere, der nærmest frygter de dage, hvor de skal køre bil i …