Hjem / Bolig / Derfor er det billigere for boligejere at låne penge

Derfor er det billigere for boligejere at låne penge

De fleste danskere låner penge flere gange i deres liv. Der er dog stor forskel på, hvad de låner penge til, og hvad de betaler for det. Det er nemlig ikke gratis at låne penge, om end det kan komme meget tæt på – i hvert fald hvis du er boligejer. Det er nemlig markant billigere at låne penge som ejer fremfor lejer af en bolig.

Det kan der være flere årsager til. Det skyldes dog primært, at du har mulighed for at optage lån din friværdi. Det er den klart billigste måde at låne penge på. Dertil er det også muligt at optage et banklån, som du kan stille sikkerhed for i form af din ejerbolig – og det medfører at renteniveauet falder for det pågældende lån.

Ikke nogen forskel ift. online lån

Hvis der er tale om et online lån, så er der ikke nogen forskel. Her er der stort set ens for alle. Der kan være forskel på rente- og udgiftsniveau i forhold til din indkomst, men der vil sjældent være krav til, at du skal stille sikkerhed, og det vil derfor betyde, at boligejere ikke har nogen fordel i denne sammenhæng.

Hvad det betyder er, at du bør inddrage online lån i dine overvejelser, hvis du skal låne penge. I nogle tilfælde kan du finde lån, der befinder sig meget tæt på prisniveauet i banken. Det vil dog fortsat være billigere at låne penge i banken, men du vil kunne nyde godt af en række andre fordele ved online lån fremfor banklån.

Lån i friværdi kan finansiere dine drømme

Der er mange, der tror, de kun kan optage lån i deres friværdi, hvis det er penge, de skal bruge til at forbedre deres bolig. Det er dog vigtigt, at det gøres klart, at det ikke er tilfældet. Hvis du optager lån i din friværdi, kan du optage lån til ethvert formål. Det gør sig særligt gældende, hvis du har optjent en høj friværdi.

Drømmer du om at købe et nyt sommerhus? Vil du gerne tage imod sommeren med en ny speedbåd? Eller vil du gerne købe en dyrere bil? Det er i sådanne tilfælde, du kan få lov til at optage et lån i din friværdi. Det kan du dog også sagtens få lov til, hvis du vil købe nye møbler til hjemmet eller renovere hele dit køkken.

Hvilke muligheder har jeg, hvis jeg står i RKI?

Hvis du står i RKI, så er dine muligheder ikke nær så gode. Du kan ikke få lov til at låne penge i egen bank og det kan være svært at få lov til at låne penge i din friværdi. I stedet skal du lede efter et lån på nettet, da der er størst chance for, at du kan finde frem til et godt lån hos én af udbyderne på nettet.

Er du i tvivl om, hvor du skal starte, hvis du skal finde et lån til RKI-registrerede, så bør du undersøge mulighederne hos Låntrods.dk. Har du spørgsmål, så kan du nemt kontakte dem via deres kontaktside.

Læs også

Citater hjælper dig med at forstå verden

Vi mennesker har noget af den mest udviklede kommunikation i dyreriget. Vi har udviklet et …