Hjem / Gode råd / De bedste blomster til kirkegården

De bedste blomster til kirkegården

Jeg snakkede for nyligt med en veninde om hvilke blomster der egentlig var mest velegnet til kirkegårde, vi blev hurtigt enige om at de jo de skulle kunne holde til lidt og også kunne passe sig selv mere eller mindre.

Efter samtalen blev jeg lige som ved med at tænke på det og i dag besluttede jeg mig for at ringe til en lokal bedemand i Holte, som jeg kender, for at spørge ham til råds. Jeg tænkte at jeg ville dele min nye viden med jer herinde.

Forår

En blomst, som han anbefalede til foråret er særligt stedmoder. Denne blomst holder sig super fin og kan mere elle mindre passe sig selv, hvilket jo helt klart er en fordel.

Sommer

Sommeren i Danmark kender vi jo alle til, den har det med at være lidt våd. Men en blomst han anbefalede til sommeren er Begonia, er flot og farvefyldt blomst, som pynter på gravpladsen.

Efterår

I efteråret er en blomst som krysantemum eller en smuk efterårslyng særdeles velegnet til gravpladsen.

Vinter

Vinteren er lidt svære med hensyn til blomster, da jorden vil skifte mellem frossen og optøet. Her anbefalede han dog en smuk grandækning omkring julen.

 

Han fortalte mig yderligere at det selvfølgelig alt sammen afhænger af om du selv passer gravstedet eller om du har andre til det og i alle tilfælde hvor ofte det bliver passet.

Buketter og lignende pynter jo også på gravstedet, dette er dog kun i en begrænset periode.

Han anbefalede desuden også at man kunne plante små hænge træer af forskellig art, dette giver et smuk liv over gravstedet, som er super fint.

Jeg håber at i kunne få lidt inspiration, ellers vil jeg anbefale dig at snakke med din lokale bedemand eller en fra din lokale blomsterbutik.

Læs også

Få din kloak tjekket af en kloakmester

Der er rigtig mange, der i dag mener, at de kan klare alt på egen …