Hjem / Gode råd / Centrifugal- eller slowjuicer? 3 overvejelser når du skal vælge juicer

Centrifugal- eller slowjuicer? 3 overvejelser når du skal vælge juicer

Juice er ikke bare lækkert, men kan også være rigtig sundt – specielt, hvis den laves derhjemme, hvor man selv kan bestemme, hvad der skal i. Derfor vælger mange at købe en juicer til hjemmet. Men hvilken slags bør man vælge? Før du køber en ny juicer, er der her nogle overvejelser, så du bedre kan vælge.

På det danske marked findes der helt grundlæggende to forskellige slags juicere, nemlig centrifugal- og slowjuiceren. Begge typer har fordele og ulemper, og derfor er det vigtigt, at du finder juiceren, der bedst matcher dine behov. Læs med nedenfor, og find ud af, hvilken juicer, du bør vælge.

3 overvejelser omkring centrifugal- og slowjuicere

  • Skal det være hurtigt og nemt? For mange er hverdagen travl og stresset. Centrifugaljuiceren er især god til dig, der ønsker en nem og hurtig betjening, når der skal laves juice. Denne model presser saften ud ved hjælp af centrifugalkraft og adskiller det fra frugtkøde, så juicen får en finere konsistens. centrifugaljuiceren er især god til lidt grovere frugter og grønsager, men knap så god til de blø På grund af centrifugalkraften dannes der et skum oven på juicen, som kan smage dårligt, men som let kan fjernes.
  • Skal det være sundt og fuld af smag? Selvom slowjuiceren tager længere tid at betjene og kræver mere forberedelsestid, giver den en enestående smagsoplevelse og holder samtidigt på vitaminer og mineraler i ingredienserne. Slowjuiceren kværner ingredienserne, og – modsat centrifugaljuiceren – er det som regel nødvendigt at skære ingredienserne i mindre stykker inden de presses. Slowjuiceren fjerner heller ikke frugtkødet, så ønsker man en finere juice, skal det fjernes manuelt.

Hvor meget juice skal du have? Hvor meget juice du ønsker at lave ad gangen har også indflydelse på, hvad du bør vælge. Ønsker du meget juice ad gangen, er centrifugaljuiceren bedst, da den kan lave store mængder juice meget hurtigt. Dog er juicens holdbarhedstid kortere, fordi centrifugeret juice hurtigt oxiderer. Med slowjuiceren tager det længere tid og du får mindre juice ad gangen, men til gengæld holder den længere og har større næringsværdi.

Læs også

Sådan øger du produktiviteten på dit værksted

En af de vigtigste ting at tænke over på et værksted, er produktivitet. Produktivitet er …