Hjem / Bolig / Tjekliste til et sundt vådrum

Tjekliste til et sundt vådrum

Et badeværelse er et vigtigt rum for de fleste, og der stilles ofte mange krav til netop dette rum i huset. Det kan være krav såsom, at der skal være et godt lys over vasken. Eller at der skal være gulvvarme, badekar, en stor bruser, håndklædetørrer og plads til opbevaring. Selvom det er vigtigt, at dit vådrum indretningsmæssigt tilgodeser dine ønsker, må du også sørge for at huske på indeklimaet. I et vådrum er det nemlig ekstra vigtigt at være opmærksom på, om der kommer fugt og råd, idet rummet er fugtigt en stor del af tiden.

Det handler om at være opmærksom på blandt andet materieler og fugning. Få en tjekliste til et sundt vådrum herunder.

Et badeværelse med godt klima

For at undgå fugt, råd og skimmelsvamp er det alfa og omega at være opmærksom på vådrummet. Sørg for løbende vedligehold for at komme problemerne i forkøbet. Hold øje med:

  • Fugning. Fugerne mellem fliserne på badeværelset bør ikke være hårde, mørke, ujævne eller være revet løs fra flisen. Er der først trængt fugt ind, kan der være risiko for svamp og råd. Få en professionel fugning af badeværelse, og slip for bekymringerne.

  • Materialer. Vær opmærksom på hvilke materialer, der er anvendt, eller som du selv har valgt eller vælger til dit vådrum. Eksempelvis kan det være en udfordring at have træ i et vådrum på grund af træets organiske egenskaber.

  • Ventilation. Det kan ikke understreges nok, hvor vigtigt det er at sørge for en god og sund udskiftning og ventilation af luften, så fugten blæses ud. Åbn vinduer, hvis de findes i rummet, og sørg for at have en blæser eller en ventilator. En ventilator fås også med fugtstyring.

  • Våde fliser. Tør fliserne af, så der ikke er fugt og vand på fliserne. Med tiden vil der opstå kalkaflejringer og måske endda fugtskader og svamp.

Læs også

Skal du have et nyt køkken? Overvej et snedkerkøkken

Der er ikke nogen tvivl om, at køkkenet er en af de vigtigste rum i …