Hjem / Haven / Sommeren er årstiden for nye maskiner til haven

Sommeren er årstiden for nye maskiner til haven

Sommer, sommer og sol. Den danske sommer er en fryd, når vejret er dejligt, og solen bager ned, og det er den perfekte årstid til at komme ud i haven og få gjort alle de ting, som man har udskudt hele vinteren. Der er utallige gode idéer, der kan nå at bygge sig op i løbet af efteråret og vinteren, og når disse skal føres ud i livet i sommersolen, så er det ofte tid til at få nogle nye havemaskiner ind på matriklen. Det kan være, at man skal kigge på udvalget af motorsave eller græsslåmaskiner i byggemarkedet, og uanset hvad er sommeren årstiden for at købe nye havemaskiner.

Vælg kvalitetsfyldte maskiner, der holder i mange år

Danskere er et sparsommeligt folkefærd, der godt kan lide at gøre en god handel, og dette er for så vidt også nogle positive træk – men det leder ofte til, at der bliver sparet på de forkerte ting. Der er desværre ofte en grund til, at nogle maskiner er billigere end andre, og hvis du vil være helt sikker på, at dine havemaskiner holder i mange år, så bør du gå efter kvalitet i stedet for pris.

Der er mange forskellige kvalitetsfyldte mærker indenfor havemaskiner, og for bare at nævne to er både Echo og Husqvarna garant for havemaskiner, der holder i mange år. Der er f.eks. ingen tvivl om, at Echo motorsave eller Husqvarna motorsave er nogle af de bedste på markedet, og derfor er det oplagt at kigge den vej, hvis du mangler en motorsav til havearbejdet. Generelt bør du altid tjekke diverse test-sider på nettet, inden du køber udstyr til haven – for hvis kvaliteten er i top, så viser det sig også i disse tests. Hvis du leder efter en specifik motorsav, så se udvalget af motorsave her.

Skal maskinen bruge el eller benzin?

Et af de spørgsmål, som normalt trænger sig på, når man skal købe nye havemaskiner, er, hvorvidt man vil have en eldreven eller benzindreven maskine. Dette er i høj grad et spørgsmål om temperament og om, hvilken ydelse man forventer af sit udstyr. Der er ingen tvivl om, at den største ydelse kommer fra de maskiner, der kører på benzin, men de er omvendt hverken miljøvenlige eller særlig praktiske på daglig basis, hvis benzintanken er tom. Her kommer det ofte meget an på, hvor stor en have der er tale om, og hvor omfattende opgaver, maskinerne skal sættes til. Langt de fleste vil f.eks. sagtens kunne bruge eldrevne hækkesakse, græstrimmere osv., mens motorsave normalt kører på benzin, fordi der skal ekstra ydelse til at fælde træer.

Husk at sammenligne priser, inden du køber

Når man har fundet lige netop den model, man ønsker, så kan det være fristende bare at trykke på køb med det samme – men der kan være mange penge at spare, hvis man lige tjekker sammenligningssiderne ud først. Den samme model kan sagtens vise sig at være flere hundrede kroner billigere et andet sted, og det er ærgerlige penge at bruge, når man i stedet kan købe en anden maskine for de sparede kroner.

 

 

 

 

Læs også

Indret stier omkring din have 

  Har du en større have, som du godt kunne tænke dig at gære mere …