Hjem / Haven / Skal I have lavet have til jeres nybyggeri? – Så læs med her

Skal I have lavet have til jeres nybyggeri? – Så læs med her

Det er rart at have en have. Det er et sted, hvor børnene kan lege og man kan samles som familie, til afslapning og hyggeligt samvær. Hvis I har fået lavet nybyg, så kan det være en god ide at overveje, om I ikke skal have lavet en fin og grøn have. En have kan se ud på mange forskellige måder. Det vigtigste er egentlig bare, at det er en have der, passer til jeres behov og jeres hus. Hvis I for eksempel har fået lavet et funkishus, så skal haven gerne passe til huset.

Terrasse og græsplæne

Det første I kan starte med at overveje, er om I skal have lagt en græsplæne, en terrasse eller måske begge dele. Det kan være en god ide at få lavet begge ting. Så har man en græsplæne, hvor børnene kan lege og en terrasse, hvor man slappe af og spise aftensmad, på de varme sommeraftner.

Hyggelige siddeområder

I en have er det en god ide at have nogle hyggelige siddeområder, hvor I slappe af sammen eller have gæster. Der kan for eksempel være et siddeområde på terrassen. Her er det en god ide med nogle havemøbler. Det kunne være bord og stole, som man kan spise ved. Man kan også lave en lille oase et sted i haven, hvor der også kan være et siddeområde. Her kunne I have et loungesæt.

Planter og blomster

I en have skal man naturligvis også have noget grønt, for eksempel i form af planter og blomster. I kan have nogle store krukker stående på terrassen eller nogle plantekasser. I kan eventuelt også lave et blomsterbed, et sted i haven, hvor I kan så en masse fine blomster. I kan også plante hække og træer for, at der sker lidt mere i haven.

Læs også

Køb en flot granitbænk til haven

Hvis du ejer en have, kender du helt sikkert til det havearbejde som følger med. …