Hjem / Bolig / Skal du have lagt et nyt tag på din bolig?

Skal du have lagt et nyt tag på din bolig?

Hvis du synes, det er på tide, at taget bliver udskiftet, så bør du gøre dig nogle overvejelser. For det kan være, at når du alligevel skal have udskiftet det hele, gerne vil have en nyt type tagbelægning på. Herunder er der beskrevet nogle af de mere almindelige typer af tagbelægning, så du kan finde den helt rigtige til din bolig.

De forskellige typer af tagbelægning

Teglsten
Dette er en af de mest almindelige typer af tagbeklædning, som er fremstillet af ler. Derfor er materialet meget modstandsdygtigt, og det kan klare alt slags vejr. Derudover er tegltagstens overflade smudsafvisende, hvilket gør den modstandsdygtig overfor alge- og mosbelægning, så det er næsten helt vedligeholdelsesfrit.

Det er en tagtype, der findes i mange forskellige farver, hvilket gør, at du nemt kan finde en, der passer til dit hus.   

Tagpap
Tagpap er meget fleksibelt, og derfor kan det tilpasse på mange forskellige slags tage. Det er dog oftest en tagtype, som bruges på tage, der ikke har så stor hældning, såsom en karport.

Tagpap er ikke så slidstærkt, så det kræver eftersyn, hvilket gerne skal ske mindst to gange om året. Det er dog nemt at lappe et tag af tagpap.

Eternit
Du kan have et tag i eternit, der enten er bølgeplader eller skifre. Et eternittag skal dog tjekkes for utætheder mindst én gang om året, fordi i det danske vind og vejr kan overfladen blive nedbrudt, hvilket gør, at den begynder at skalle, og så er det på tide, at du får det skiftet.   

Få professionelt hjælp

Hvis du skal i gang med det helt store tagudskiftningsprojekt, så kan det være en god idé at søge hjælp hos en professionel. Du bør derfor kontakte en tømrer, der har erfaring med diverse tømrerarbejde og erfaring indenfor taglægning. Det kan være et specielt firma eller en lokal tømrer i nærheden af dig, såsom i Skanderborg eller Århus.

Læs også

Sådan skal du indrette stuen

Stuen er et af de steder, hvor man tilbringer mest tid i hjemmet. Det er …