Hjem / Haven / Sådan frisker du din terrasse op inden sommer

Sådan frisker du din terrasse op inden sommer

Nu hvor det er sommer, er det tid til at bruge en hel masse tid udendørs. Hvis du har en terrasse, bruger du garanteret meget af din tid derude, så snart det er godt vejr. Det er et perfekt sted at slappe af og trække luft, når du har brug for det.

Dog kan din terrasse godt komme til at se lidt træt og slidt ud efter en hel vinter. Derfor får du her nogle tips til, hvordan du frisker din terrasse lidt op, så den igen bliver lækker at se på.

Giv din terrasse algerens

Alger kommer på stort set alle overflader udenfor, så derfor kommer det også på din terrasse. Det er lige meget, om du har en træterrasse, en fliseterrasse eller noget helt tredje. Alger er bestemt ikke noget, der pynter på din terrasse, men heldigvis kan du sagtens få det væk med den rigtige rens. Med algerens kan du nemlig få din terrasse til at se ud nærmest som ny igen.

Algerens virker overraskende godt til at få din terrasse til at se flot ud igen. Desuden kan det være, at der er ukrudt eller snavs på din terrasse, som også er til at få væk med enten haveredskaber eller en grov børste.

Når du renser din terrasse på den måde, er du allerede et rigtig godt stykke med at gøre den klar til sommer.

Frisk din terrasse op med flisesand eller olie

Når du skal give din terrasse en kærlig hånd, så afhænger den rette løsning meget af, hvilken slags terrasse du har. Hvis du f.eks. har en træterrasse, så kan du give den en omgang olie for at få den til at se flot ud igen. Men hvis du har en fliseterrasse, så kan du i stedet give den noget ny fugesand.

Det kan også være, at der er en flise, der sidder løst eller et bræt, der er gået i stykker. Når du fikser sådan noget, så kommer din terrasse til at se langt mere gennemført ud.

Skab stemning med nogle fine havemøbler

På din terrasse er det naturligvis nødvendigt med nogle fine og komfortable møbler, så du har et sted at sidde og nyde det gode vejr. Hvis ikke du allerede har nogle havemøbler, så er det ikke for tidligt at gå på jagt efter nogle.

Når du skal vælge havemøbler, så skal du tage stilling til, hvorvidt du har lyst til at vælge et stort bord med tilhørende stole, eller om du hellere vil have et afslappende loungesæt. Det kommer bl.a. andet på, hvordan du foretrækker at sidde og hvor mange mennesker, du gerne vil have plads til på din terrasse.

Pynt op med hyggelig belysning

Hvis du gerne vil gøre din terrasse lidt mere hyggelig, så er noget belysning en rigtig god løsning. Den rette belysning er nemlig med til at give rigtig meget stemning. Det kan f.eks. være et par lanterner med levende lys, en lyskæde eller et bålsted. Det kommer helt an på, hvad du foretrækker.

Læs også

Vælg det rigtige udstyr til årets bedste haveprojekter

Mange foretrækker at værktøjskassen er fyldt til randen med det nyeste udstyr, så haveprojekterne bliver …