Hjem / Bolig / Sådan beregner du dit boliglån

Sådan beregner du dit boliglån

Renterne er lave og har været det længe. Med en global økonomisk krise, der surfer i kølvandet af Corona-pandemien, er det så godt som sikkert, at renterne bestemt ikke vil stige indenfor en overskuelig fremtid. En økonomisk genopretning har simpelthen brug for lave renter, så det kan slet ikke være anderledes.

Så er det måske et godt tidspunkt for at tage et boliglån, eller omlægge et eksisterende boliglån, og så er det meget smart at bruge en beregner til boliglån.

At beregne et boliglån er ikke raketvidenskab. Men det er heller ikke så simpelt som at beregne et forbrugslån. Det er det, fordi et boliglån altid sætter sig sammen af flere elementer. Her kan du se de forskellige låntyper. Som regel, er det tre:

  • Realkreditlån

Dette lån er hovedparten og også den billigste del af et boliglån. Et realkreditlån må maksimalt dække 80% af boligens værdi. Resten af pengene skal du finde på anden måde. For at beregne et realkreditlån skal du bruge en særskilt realkreditlån-beregner. Du skal altid begynde din boliglånsberegning med at beregne realkreditlånet.

  • Egen finansiering

Det er de penge du måske selv har til rådighed til huskøb. Her tæller man også en evt. kassekredit med. Kassekreditten er nemlig lovligt set ikke karakteriseret som et lån, fordi den snarere er et rådighedsbeløb du får fra banken. Men for din egen skyld giver det mest mening at betragte den som et lån.

Træk de penge du selv har fra differencen mellem realkreditlånet og husprisen, så får du den 3. og sidste del af boligfinansieringen:

  • Banklån

Det der bliver tilovers giver dig et praj om hvor mange penge du skal låne i banken. Der skal du simpelthen gå efter de bedste lånetilbud. Det kan være et langfristet banklån eller et forbrugslån. Der er jo ingen mangel på både gode og mindre gode lånetilbud. Den nye lov om forbrugslån har gjort forbrugslån markant billigere og giver dig en bedre beskyttelse end nogensinde.

 

Læs også

Varmepumpe til sommerhus: Dette skal du have fokus på

Hvis du har i sinde at købe en varmepumpe til dit sommerhus, er der flere …