Hjem / Gode råd / Overvejelser omkring blendere – sådan vælger du den bedste

Overvejelser omkring blendere – sådan vælger du den bedste

Blenderen er en af de mest almindelige elektroniske redskaber, som man finder i de danske køkkener. Der er nemlig mange opgaver, der kan reduceres til enkeltheden i en blender. Ting skæres i små stykker ved rigtigt høje hastigheder. Hvad end du skal lave tapenade, puré, pesto, smoothies eller noget helt femte, så er blenderen som oftest det rette redskab.

Der er dog forskel på blendere, og der er også forskel på, hvad de kan benyttes til. Denne guide vil kort introducere dig til nogle grundlæggende overvejelser omkring blendere, så du kan træffe det bedste valg, når du skal investere i én.

Blenderen, der hakker eller juicer

Først og fremmest kan man fokusere på forskellen i at hakke ting ganske fint og juice. Der skal nemlig en større effekt til at gøre et materiale til væske, end når dette blot skal hakkes i små stykker. Denne forskel i effekt kan vi grundlæggende se i form af watt.

Watt indikerer mængden af energi, maskinen omsætter per sekund. Derfor vil det altid være fornuftigt at gå efter en større mængde watt, når du søger efter en effektiv blender. Hvis din blender kan lave cremede smoothies, så kan den helt sikkert også hakke ting i småstykker. Dette må være tommelfingerreglen, når der er tale om blenderens effekt. Lån pengene til din nye blender hurtigt og nemt via din mobiltelefon.

Rengøring og letheden af denne

Det skal være muligt at rengøre din blender nemt, hvis du skal få det fulde udbytte ud af denne. Først og fremmest handler dette punkt om, hvorvidt de enkelte dele kan komme i opvaskemaskinen. Dertil handler det også om, hvor meget man kan adskille blenderens enkelte dele.

Det er lettere at have med få dele at gøre, men hvis du virkeligt skal kunne rengøre delelementerne effektivt, så skal disse helst kunne skilles ad i mindre dele, der lettere kan håndteres.

Når du derfor skal købe en ny blender, så bør du først og fremmest fokusere på maskinens effekt i watt. Dernæst kan du overveje muligheden for effektiv og nem rengøring af denne.

Læs også

Overvejer du at gå i gang med at online date?

Dating findes i flere former. Og online dating er i vores tid blandt de mest …