Hjem / Bolig / Hyr en håndværker til renovering og træk det fra

Hyr en håndværker til renovering og træk det fra

Ejer du et hus, så har du helt sikkert steder, hvor der kan ske forbedringer. Men måske går du og trækker dem, fordi det koster penge. Dog kan det komme til at koste dig endnu flere penge, hvis disse forbedringer ikke udbedres, og det forårsager skader på huset. Desuden kan du trække det fra i skat ved at udnytte håndværkerfradraget. Da kan du gøre store besparelser, når du skal renovere.

 

Hvor meget kan man spare?

I henhold til dette spørgsmål så vil besvarelsen af dette komme meget an på, hvad du skal have lavet. Men som udgangspunkt så kan du i forhold til håndværkerfradraget trække en del af arbejdslønnen inklusive moms fra, som i år 2018 ligger på en værdi på omkring 27% af arbejdslønnen. Det kan være alt fra tømrerarbejde, til murerarbejde til noget helt tredje. Men skal man have lavet efterisolering af for eksempel hulmur eller loft, så kan du også få et tilskud fra staten, da det betegnes som en energioptimering, som er godt for miljøet. Og trænger dit hus til efterisolering, vil du kunne spare en del på varmeregningen, da du ikke skal skrue ligeså meget op for varmen, da huset vil holde på den.

 

Hvis du skal have lavet en hulmursisolering på et almindeligt størrelsesparcelhus på 120 m2 vil prisen ligge på omkring 10.000 kr. Tilskud fra staten vil beregnes ud fra, hvor mange kWh man vil spare per år * 0,375 kr. som et engangsbeløb til energioptimering. Ved at hulmurisolere et hus på 120 m2 kan du spare omkring 4750 kWh per år. Det giver en besparelse på 1.781,25. En udregning for det samlede beløb vil være:

 

  • Pris for hulmursisolering = 10.000 kr.
  • Tilskud fra staten = -1.781 kr.
  • Fradrag i arbejdsløn =  -1.300 kr.
  • I alt =  919 kr.

 

Bestil et tilbud på efterisolering her.

Læs også

Køb eller sælg bolig online ved hjælp af Boligsiden

De fleste drømmer om, på et tidspunkt, at flytte ind i deres eget hus. Måske …