Hjem / Bolig / Hvad skal man holde øje med ved køb af haveslange?

Hvad skal man holde øje med ved køb af haveslange?

Har du planer om at købe en haveslange, er det vigtigt, at du ikke blot vælger den bedste haveslange i test. Til trods for, at det sandsynligvis er en god haveslange, er det ikke sikkert, at det er den rette for dig. Der er nemlig stor forskel på folks behov og formål.

Når du går på jagt efter en haveslange, er der derfor en række ting, du skal holde øje med. Det skyldes, at der er stor forskel på, om man skal bruge den til at vaske terrassen eller lege vandkamp med børnene. Derfor er det vigtigt at vide, hvad dens tiltænkte formål er.

1. Længde

Det er bestemt ikke alle haveslanger, der er lige lange. Derfor er det naturligvis et af de aspekter, der skal være i fokus. Det betyder dog ikke, at du blot skal vælge den længst mulige haveslange. Det er nemlig slet ikke sikkert, at du har brug for dette.

Skal du bruge haveslangen på et areal, der er relativt begrænset, er det nemlig ikke sikkert, at du har brug for en haveslange, der er 60 meter lang. Faktisk vil den sandsynligvis blot være til gene i en sådan sammenhæng.

2. Materiale

Når det kommer til haveslangens materiale, er der flere ting, du skal være opmærksom på. Først og fremmest skal du sikre, at det er et robust og slidstærk. Samtidig bør du dog også undersøge, om det har en god elasticitet.

Køber du en elastisk og fleksibel haveslange, er der nemlig mindre risiko for, at du oplever det klassiske problem med, at den snører sig sammen. Derfor er materialet bestemt et aspekt, du skal have med i din vurdering af de haveslanger, du kigger på.

3. Temperaturresistens

Dette er et aspekt, som rigtig mange glemmer at have fokus på. Det er en skam, at det forholder sig på denne måde, da det faktisk fører til, at der er mange, der ender med at få ødelagt deres haveslanger. Det skyldes især, at det ikke er alle haveslanger, der kan tåle frost.

Hvis du ønsker, at du blot kan lade din haveslange blive ude vinteren over, er det nødvendigt at finde en slange, der er resistent overfor kulde. Det er der heldigvis flere modeller, der er, hvorfor det ikke bør være et problem at finde en ideel haveslange, der også er kulderesistent.

4. Med eller uden ophæng?

Det er også en god idé at overveje, om du ønsker at købe en haveslange med eller uden ophæng. En stor del af dem bliver nemlig leveret uden, hvorfor du selv skal købe et ophæng ved siden af. Det er dog ikke alle, der vil have hængt slange op, hvorfor det skal overvejes.

Skal du ofte bruge haveslange, er det en fordel at købe den med ophæng. Det vil nemlig sikre, at du altid har slangen lige ved hånden. Er den ikke hængt op, skal du først finde den frem fra haveskuret, hvorefter du skal til at montere den på vandhanen.

Læs også

Varmepumpe til sommerhus: Dette skal du have fokus på

Hvis du har i sinde at købe en varmepumpe til dit sommerhus, er der flere …