Hjem / Gode råd / Hvad skal du have øje for, når du opsagt din lejebolig

Hvad skal du have øje for, når du opsagt din lejebolig

Overvejer du at opsige dit lejemål? Bliv her klogere på, hvilke ting du skal være opmærksom på i forhold til flytningen. Dette gælder både i forhold til rengøring, depositum og tilbagebetaling af forbrug.

Grundig slutrengøring

Når du har opsagt din lejebolig uanset om det er en lejlighed, et hus eller rækkehus, er det vigtigt at forberede dig til flytningen ved at pakke alle dine ting ned og gøre lejligheden grundigt ren. Dette indebærer at pakke dine ejendele sikkert og effektivt ned i flyttekasser, sortere og organisere dem efter behov og prioritet, og derefter gøre lejligheden ren fra top til bund. Du kan her få gode tips til

flytterengøring, herunder flyttepakker, der er nyttige. En grundig rengøring af boligen er nødvendig for at sikre, at den overleveres i god stand til din udlejer og for at undgå eventuelle tvister om rengøring efter fraflytning.

Skal du have a conto tilbage?

Hvis du som lejer har betalt a conto for forbrugsomkostninger, såsom vand, varme og el, skal der foretages en opgørelse enten ved fraflytning eller ved regnskabsårets afslutning. Dette indebærer at opgøre de faktiske forbrugsomkostninger og sammenligne dem med de beløb, der er blevet betalt a conto. Eventuelle forskelle skal enten tilbagebetales eller kræves betalt af dig som lejer, afhængigt af resultatet af opgørelsen.

Aflever boligen i samme stand som ved overtagelse

Når der sker en fraflytning af et lejemål, er du forpligtet til at overlevere lejemålet i samme stand, som du overtog det ved indflytning, med undtagelse af almindelige slid og ælde. Det vil altså sige at reparere eventuelle skader eller mangler forårsaget af dit brug af lejemålet og at sikre, at lejemålet er ren og ryddelig. Din udlejer vil derefter foretage en inspektion af lejemålet og beregne, hvad der skal tilbagebetales af depositum til dig baseret på eventuelle skader ud over almindeligt slid og ælde.

Læs også

5 tips til at optimere dit hjemmekontor for højere produktivitet

Hjemmekontoret er blevet en mere og mere populær arbejdsplads i de seneste år. Det er …