Hjem / Gode råd / Guide til at undgå erosion på en bæredygtig måde

Guide til at undgå erosion på en bæredygtig måde

Der kommer et tidspunkt, hvor alt bliver nedslidt – det gælder også for jordoverflader. Erosion sker, når varme, kulde, nedbør, vand, is eller vind forårsager opløsning, bortslidning eller smuldring af jordlag, og fører det frigjorte materiale bort. For at undgå dette er der blevet skabt et miljøvenligt og omkostningsbesparende alternativ inden for erosionskontrol, som særligt bliver anvendt af ingeniører, bygherrer og landskabsplanlæggere inden for anlægsgartnere, vandsektoren og jernbane- og vejrtransportsektoren. Hvis man gerne vil have kontrol, skal man anvende de såkaldte erosionsmåtter.

Undgå en nedslidt jordoverflade

Erosionsmåtterne er en god alternativ løsning, idet de er udviklet til at reducere og i nogle tilfælde helt undgå erosion. Det betyder, at man kan undgå, at jordoverfladen bliver nedslidt grundet varme, kulde, nedbør, vand is eller vind, som jo ofte kan forekomme i Danmark. På den måde er måtterne en god løsning mod en eventuel opløsning. Erosionsmåtter er fremstillet af 100% biologiske komponenter, som er et bæredygtigt alternativ. Det gode ved disse måtter er, at de er økologiske og af naturmaterialer, som skåner miljøet og bidrager til den naturlige vegetation.

Forskellige måtter til forskellige slags terræntyper

Når man har med jordoverflader at gøre, kan der være behov for forskellige varianter inden for måtter til erosionskontrol. Der findes et bredt udvalg af måtter til erosionskontrol, som kan benyttes til flere forskellige terræntyper. Derfor skal man nok kunne finde en måtte, som passer lige netop til ens type jordoverflade. Måtten er nem at rulle ud, og fordelen ved måtten er, at den ligger stabilt allerede ved udrulningen. Så lige meget hvilket behov du har i forhold til måtten, kan man finde en, som passer. De forskellige måtter har også forskellige funktioner og egenskaber, som kan bidrage til en længere levetid eller noget andet. Så hvis du gerne vil undgå erosion, kan du med god grund overveje erosionsmåtter.

Læs også

5 tips til at optimere dit hjemmekontor for højere produktivitet

Hjemmekontoret er blevet en mere og mere populær arbejdsplads i de seneste år. Det er …