Hjem / Bolig / Guide: Hvilken seng skal du vælge?

Guide: Hvilken seng skal du vælge?

Skal du have en ny seng? Du tilbringer rigtig meget tid i sengen og det er derfor vigtigt, at du vælger en seng, som er god og behagelig at ligge i, og som giver din krop god støtte gennem natten. Den helt rette seng kan give dig en skøn nattesøvn, som er vigtigt for din krop og dit velvære. Der findes mange forskellige typer af senge, men det kan være utrolig svært at blive klog på, hvilken type seng der passer bedst til dig og dine behov. I denne guide kan du læse om et par af de forskellige sengetyper, der er på markedet og få inspiration til, hvilken seng du skal gå efter.

Boxmadras

En boxmadras er den mest solgte type seng i Danmark. Det skyldes formentlig, at den er prisvenlig, hvilket også gælder boxmadrasser i god kvalitet. Desuden er det en simpel seng, hvor du blot skal skrue benene på for at få en fuldt funktionsdygtig seng. En boxmadras er typisk lidt fastere og hårdere end en kontinentalseng, men du kan vælge at investere i en topmadras, som du ligger ovenpå boxmadrassen. Hvis du ikke har specielle behov og ønsker til din seng, er en boxmadras en udmærket seng, som er robust og langtidsholdbar. Vil du have hjælp til at finde den rigtige madras, så besøg eventuelt din lokale Møblér, som forhandler boxmadrasser fra kendte mærker så som Auping, Restzone, Jensen og ZensiZone.

Kontinentalseng

Hvis du ønsker en seng, som støtter mere end den simple boxmadras, skal du gå efter en kontinentalseng, som giver din krop maksimal støtte. Kontinentalsengen har flere komfortlag og giver dig derfor en helt optimal liggekomfort, som netop er dét, sengen er kendt for. Det er oplagt at vælge denne type seng, hvis du ønsker en superkomfortabel seng, som understøtter din kropsvægt og former sig efter din kropsform. Sengen er desuden lidt højere end andre sengetyper grundet sine tre madraslag.

Elevationsseng

Nogle kan godt lide at have muligheden for at indstille og justere deres madras til en bestemt position. Hvis du er en af dem, skal du vælge elevationssengen. En elevationsseng er en fleksibel seng, som du kan hæve og sænke – både i fodenden og ved overkroppen. Det er derfor en god idé at vælge en elevationsseng, hvis du har problemer med fx ryggen, som gør at du har behov for en bestemt liggeposition. Desuden er sengen velegnet til andet end at sove i, da du kan indstille den til en position, som er perfekt at læse en god bog i eller se fjernsyn.

Planseng

Hvis du hverken har behov for justerbarhed eller ekstra komfortlag, kan du også vælge klassikeren: Plansengen. Det er en simpel seng, der består af en sengebund med en løs springmadras ovenpå. Med en planseng får du en flot og stilfuld seng, hvor det også er muligt at sætte et personligt præg – du kan blandt andet vælge, om sengen skal være med eller uden gavl. Hvis du synes om plansengens stilfulde look, men samtidig ønsker at kunne justere madrassen, er det også muligt at vælge plansenge med elevationsbund, så du selv kan vælge din liggeposition.

Madras

Uanset hvilken type seng du ender med at købe, har det også stor betydning, hvilken madras du vælger. Det er først og fremmest vigtigt, at du vælger den madras, der bedst kan tilpasse sig din kropsvægt. Det er netop din kropsvægt, der afgør madrassens hårdhed og fjedertype. Derudover bør du altid prøve sengen, inden du køber den, så du vælger den, der er mest optimal til dig og dine behov.

Læs også

Lån til de større projekter derhjemme

Der er mange, som hele tiden har planer om projekter, som de skal have lavet …