Hjem / Gode råd / Guide: Hold dit hjem sikkert

Guide: Hold dit hjem sikkert

For at man kan føle sig rigtig tryg i sin bolig og virkelig kalde det et hjem, skal der være styr på sikkerheden. Der er lidt forskellige ting, man kan gøre for at øge sikkerheden i sit hjem. Man kan f.eks. sætte låse på sine vinduer og installere et alarmsystem. Har man en eller flere konti på elektroniske devices, kan det også være en god idé med 2 faktor godkendelse. Det er dog ikke sikkert, at det er alt, der er lige relevant for alle.

Fysisk sikkerhed

I mange hjem kan man gøre livet surt for ubudne gæster med nogle få trin. Først og fremmest kan man sørge for at gøre det sværere at komme ind. Det kan man bl.a. gøre ved at sikre sig, at man har gode låse i sine døre, som ikke er så nemme at lirke op.

Derudover kan det også være en god idé at sørge for, at der er lås på havedøre og måske vinduer i hjemmet, hvis de kunne være for nemme at komme ind ad. Samtidig kan man også overveje, om det vil give mening at få installeret en form for alarmsystem i sit hjem.

Her kan man også få sensorer, der registrerer, når vinduerne bliver åbnet, eller hvis der smadres et vindue. Til et alarmsystem kan man også få bevægelsessensorer, der registrerer, hvis ubudne gæster bevæger sig ind i huset.

Digital sikkerhed

Udover den fysiske sikkerhed i hjemmet, bliver det også mere og mere vigtigt at huske på den digitale sikkerhed. Der er efterhånden op til flere devices i hver husstand og ubudne gæster har fundet ud af, at de også kan få adgang til personlige ting på den måde.

Derfor skal man også have det digitale med i sine overvejelser, når man er i gang med at sikre sit hjem. En af de måder, man kan sikre sig bedre digitalt, er ved at slå 2 faktor godkendelse til på sine smartphones, tablets, computere osv.

Med denne ekstra sikkerhed, sørger man for, at ubudne ikke bare kan opsnappe ens kode og få adgang til ens konto. I stedet skal man også bruge en kode, der bliver sendt til ens telefonnummer. Det er dermed ikke lige så nemt at få uautoriseret adgang til ens ting.

Læs også

Tips og tricks til at have bil i storbyen

Der er mange danskere, der nærmest frygter de dage, hvor de skal køre bil i …