Hjem / Haven / Gør køkkenhaven klar til afgrøder

Gør køkkenhaven klar til afgrøder

Det er ved at være tid til ny påfyldning, og også til at finde ud af hvad der skal plantes. Det kan være ekstremt svært at finde ud af hvad man lige skal vælge at plante. Udover valg af planterne kan det også være svært at finde ud af hvordan det hele lige skal klare sig bedst muligt, og om der skal tilsættes gødning, spagnum eller lign.

Hvad er vigtigt i en køkkenhave

Det er vigtigt at du om efteråret har fjernet de tidligere afgrøder, revet over på dit areal, og ikke mindst brugt noget kompost, og gødning. Din have kræver nemlig opmærksomhed, og hvis du har behov for endnu bedre afgrøder i denne sæson, så fyr løs med gødning & kompost.

Det er forbudt at bruge alt muligt som går i grundvandet, og kunstgødning. Derfor brug gamle kartoffelskræller eller lort fra dine kæledyr, og grav det ned, eventuelt også gamle blade. De små dyr i haven vil elske at omdanne det til muld, og det er fuldt af næring. For at du kan få en nærigjord, skal du sørge for at du giver kompost & rigeligt med vand, gennem de tørre perioder. Grav gerne komposten ned i omkring ½ meter.

Påfyldning af jord

Det er ikke sikkert at det er nødvendigt, men hvis ikke du har kompost hjemme, er det en god ide at få fat i spagnum, det indeholder nemlig næring. Dine planter vil elske at få nyt, men vent endelig med spagnummen til du planter, for så kan du blande det med den gamle jord, så du får en luftig jord, som stadig er modtagelig overfor vand og lign. Hvis du bruger spagnum for tidligt risikere du ved vanding, at dine planter får for meget, og kan risikere at drukne. Du vil vel helst have ordentlige afgrøder, så behandl dem med kærlighed.

Læs også

Disse haveprodukter vil gøre den travle haveejer nytte

Der er mange måder at holde en pæn have på, og det kommer meget an …