Hjem / Bolig / Gør boligdrømmen til virkelighed

Gør boligdrømmen til virkelighed

Går du med en masse drømme og planer om din bolig, som du aldrig rigtig har fået ført ud i livet? Hvis I har købt en byggegrund, har du naturligvis alverdens gode muligheder for virkelig at få skabt din egen oase og yndlingssted at være, men hvis du har et hjem, der har stået færdigbygget de seneste 50 år, er det ikke sikkert, du helt så nemt kan gennemskue, hvordan du kan gøre noget ved den, der virkelig kan skabe de ændringer, du har brug for. Men der er masser af muligheder.

Hvis det efterhånden kniber med plads i hjemmet, fordi I mangler et hjem eller to, er det ikke nødvendigvis ensbetydende med, at det er nødvendigt at begynde at afsøge markedet for andre huse eller boliger, der kan opfylde jeres behov. Her vil en snak med en murermester måske vise jer, at en tilbygning kan være med til at opfylde de behov, I har. Mange er tilknyttet til deres hjem, og tanken om at skulle flytte væk er ikke altid rar. Men det kan tilbygningen altså være med til at sørge for, slet ikke bliver en nødvendighed.

Enighed mellem jer og banken

Der er selvfølgelig nogle forskellige ting, der er nødvendige at tage højde for, når man beslutter sig for at bygge til. Først og fremmest skal der styr på papirarbejdet, og oftest skal der også en tilladelse til banken til, for at man kan gå i gang. Det er typisk en større udgift, men på sigt kan det være med til at øge husets værdi, hvis det en dag skal sælges igen. Og hvis alternativet er en flytning, kan tilbygningen ligefrem vise sig at være en billigere løsning. Så er det pludselig jer, der har fat i den lange ende, og samtidig kan I få bygget det, fuldstændig som I ønsker.

Netop stilen er en ting, der også skal med i overvejelserne. For hvad er det egentlig, I godt kunne tænke jer? Nogle kan godt lide det moderne udseende, hvor I arbejder med noget, der står i fuldstændig kontrast til resten af huset, så man kan se, at det er meningen, at det ikke skal ligne. Andre kan bedre lide at arbejde hen mod en tilbygning, der passer i stil med det oprindelige hus. Selvom man godt kan se, hvilken del, der er ny, vil det efterhånden falde mere og mere i et med det oprindelige hus.

Læs også

Hvordan køber jeg en bolig i Sydfrankrig?

Der er mange gode grund til at købe en bolig i Sydfrankrig. Om det er …