Hjem / Haven / Gør din have til et begivenhedsrigt paradis

Gør din have til et begivenhedsrigt paradis

At have en have kan være et ambivalent forhold. Det kan virke uoverskueligt og trættende at skulle holde haven i nogenlunde god stand. Det danske vejr kan være meget modarbejdende, og mange giver efterhånden op på at få haven til at stråle. På den anden side giver haven en særlig dimension til dit hjem. At kunne gå ud i dit eget stykke natur har en speciel indvirkning på os – haven giver noget, som huset ikke kan. Men hvis haven skal kunne bidrage med dens befriende følelse, så kræver det lidt arbejde. En bunke jord i baghaven fyldt med ukrudt og invaderet af buskads har ingen positiv effekt på din dagligdag. Det gælder om at trække de grønne tommelfingre ind i havehandskerne og komme i gang. Når man skal opdyrke sit eget lille paradis i baghaven, hjælper det utroligt meget at lave lidt research inden. Hvordan bærer man sig ad? Hvordan skal det se ud? Hvad skal haven indeholde? Du kan spørge dig ad ved bekendte, søge på internettet ved f.eks. newshub.dk, eller finde inspiration i diverse magasiner.

Gode idéer til at gøre haven mere spændende

Når du har fået styr på havens overordnede problemer, så kan du gå i gang med at finde ud af, hvad haven skal bestå af. Hvilke særheder skal haven indeholde, så du skaber et perfekt, privat naturområde fyldt med hygge og sjov.

  • Lad naturen spire. Blomster og planter giver et godt miljø til afslappethed og er desuden også en fryd for øjet. Der er få ting smukkere end, når naturen slå sig løs.

 

  • Prøv med de eksotiske valg. Hvis du ønsker en helt speciel have, kan du eksperimentere med forskellige haveinstallationer. Det kunne f.eks. være en mini-sø med fisk, blomsterbuer og større planteeksplosioner eller enorme træer, der giver naturfølelsen et kæmpe spark opad.

 

  • Tilføj leg og spil. Hav diverse sjove havespil klar til når gæsterne kommer forbi – f.eks. stigegolf og kongespil.

 

  • Gør haven til en hobby. For dem som virkelig vil deres have, så kan man gøre den til en hobby ved f.eks. at anlægge bede/dyrkelsesområder eller opstille et lille drivhus.

Læs også

Vælg det rigtige udstyr til årets bedste haveprojekter

Mange foretrækker at værktøjskassen er fyldt til randen med det nyeste udstyr, så haveprojekterne bliver …