Hjem / Gode råd / Gode tips til dig der overvejer at skifte til en varmepumpe

Gode tips til dig der overvejer at skifte til en varmepumpe

Varmepumper er et lidt nyere opvarmningssystem, men ikke desto mindre er den meget populær. Der er nemlig mange fordele ved en varmepumpe, som du ikke finder ved andre opvarmningssystemer.

Hvis du overvejer at skifte til en varmepumpe, får du her nogle tips til, hvad der er værd at undersøge og tænke over inden.

Undersøg forskellige typer af varmepumper

En varmepumpe er ikke bare en varmepumpe, så det er nødvendigt at læse lidt nærmere om dem. Der findes nemlig forskellige typer, som hver især passer bedst i forskellige situationer. Varmepumper deles først og fremmest op i luft-til-vand-varmepumper og luft-til-luft-varmepumper, hvoraf den ene opvarmer luft og den anden opvarmer vand.

Når du læser nærmere om de forskellige typer, bliver du hurtigt klogere på, hvad der passer bedst til din bolig.

Snak med en specialist

Der findes som sagt forskellige typer af varmepumper, så det er ikke altid ligetil at sige, hvad der er den bedste løsning for dig. Derfor er det en rigtig god idé at snakke med en specialist, da han eller hun som regel giver nogle rigtig gode og brugbare informationer. Scanheat er VE og KMO certificeret specialist inden for varmepumper f.eks. Du finder Scanheat her.

Når du får hjælp af en specialist, sætter vedkommende sig ind i netop din situation og finder ud af, hvad der er bedst for dig og din bolig.

Sammenlign priser på varmepumper

Lige meget hvad du køber, så er det en god idé at sammenligne priser, før du gør det. Det gælder også med varmepumper. Når du sammenligner priser og tilbud fra forskellige forhandlere, så er du sikker på, at du finder den bedste pris.

Det tager lidt ekstra tid at indhente tilbud fra flere forskellige forhandlere, men til gengæld er det det besvær værd, når du ender med at spare nogle penge.

Læs også

Hvor energibevidst er du, når du opvarmer huset?

Vi ved alle, at vi skal tænke i energivenlighed og bæredygtighed, når vi indretter os. …