Hjem / Gode råd / Giv dit nye tag den perfekte finish med en flot vinskede

Giv dit nye tag den perfekte finish med en flot vinskede

Når du går i gang med at lægge nyt tag eller renovere det gamle, er det første du tænker på selvfølgelig dine nye tagplader. Tagpladerne skal være af en god kvalitet, mens de også skal ligge ordenligt, så dit tag kommer til at se godt ud, og så det kan holde alt den danske regn ude af din bolig.

Men en anden vigtig ting, som du skal tænke over i forbindelse med et nyt tag, er tagets vinskede. Vinskeden er en rigtig vigtig del af et tag, da den fungerer som afslutning på taget ved hældningen. Vinskeden sidder med andre ord mellem taget og ydermurene på gavlene i dit hus, hvor selve taget ikke er nok til at forhindre regn, sne og slud i at trænge ind i væggen. Se mere her og få gode råd til at vælge den rigtige vinskede til dit hus.

Derfor skal du vælge en vinskede

Vindskeder er vigtige, fordi de som sagt forhindrer vand i at trænge ind i væggen på gavlene af dit hus. Her beskytter vindskeden afslutningen på dit tag, og vinskeden er derfor uundværlige i forbindelse med det fleste tagprojekter.

Med en vindskede kan du undgå fugtskader i din bolig, hvilket selvsagt er en vigtig ting i forbindelse med at sikre et godt og sundt indeklima for din familie samt for at sikre en lang levetid på dit hus. Vindskeden er desuden også med til at beskytte selve taget mod fugt, hvilket i sidste ende kan lede til svamp og derved et råddent tag.

Endeligt har vindskeden også det formål at lave en flot afslutning på taget, så kanten mellem tag og gavl virker naturlig på grund af den glatte overgang, som vindskeden sikrer. En vindskede er altså både vigtig for husets udseende og for dets vandafvisende funktion, hvorfor den ikke kan undværes.

Læs også

Tips og tricks til at have bil i storbyen

Der er mange danskere, der nærmest frygter de dage, hvor de skal køre bil i …